Rareş Bogdan îl trimite pe Dacian Cioloș să facă alianță cu AUR şi PSD

Luni, 11 Octombrie 2021, ora 21:59
2715 citiri
Rareş Bogdan îl trimite pe Dacian Cioloș să facă alianță cu AUR şi PSD
Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL FOTO: Facebook

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan se arată convins că premierul desemnat Dacian Cioloş nu este o persoană "iresponsabilă" şi că acesta a purtat discuţii şi are un plan privind constituirea unui cabinet şi obţinerea susţinerii în Parlament. "Eu cred că Dacian Cioloş va reuşi să construiască o majoritate, pentru că sunt convins că doamna Şoşoacă şi anti-vacciniştii din faţa Palatului Cotroceni abia aşteaptă să-l voteze”, afirmă Rareş Bogdan.

"Eu cred că domnul Cioloş, când a fost validat de către conducerea USR PLUS pentru a se prezenta în faţa preşedintelui României ca opţiune de premier, sunt convins că a avut deja discuţii făcute sau măcar are conturată o strategie. (...) Domnul Cioloş este aliat cu AUR şi PSD. Este absolut normal ca înainte de orice să meargă la partenerii domniei sale, AUR şi PSD, pentru a încerca să construiască o majoritate. Dacă este refuzat de către AUR şi PSD, atunci sigur că ne vom întâlni cu domnia sa şi vom dialoga fără nicio problemă.

Eu nu cred că domnul Cioloş este într-atât de iresponsabil încât să se prezinte în faţa preşedintelui României şi să arunce România, după ce a aruncat-o într-o criză profundă prin dărâmarea unui guvern legitim, să vină în momentul ăsta şi să continue această criză şi să-şi bată joc de români, de preşedinte şi de toate forţele politice mergând într-un fel de aventură în care se prezintă pentru trei zile ca premier şi apoi vine şi depune mandatul că nu a reuşit să construiască o majoritate.

Eu cred că Dacian Cioloş va reuşi să construiască o majoritate, pentru că sunt convins că doamna Şoşoacă şi anti-vacciniştii din faţa Palatului Cotroceni abia aşteaptă să-l voteze”, a afirmat Rareş Bogdan, luni seară, într-o intervenţie telefonică la Digi 24.

Întrebat dacă exclude posibilitatea ca PNL să facă parte dintr-un guvern condus de liderul USR, Rareş Bogdan a răspuns: "Nu exclud absolut nimic, dar decizia aceasta nu o ia Rareş Bogdan".

El a precizat că, pentru a negocia cu USR, PNL trebuie să primească "înainte de orice, explicaţii".

Prim-vicepreşedintele PNL a precizat că formaţiunea nu a primit "o invitaţie oficială", ci premierul Florin Cîţu a primit un mesaj, luni, din partea premierului desemnat Dacian Cioloş. Rareş Bogdan nu a spus însă ce anume i-a răspuns preşedintele PNL, doar că acesta i-a răspuns lui Dacian Cioloş "absolut civilizat, cum este normal".

Conform lui Bogdan, preşedintele "a procedat absolut corect” şi "în limita Constituţiei” atunci când l-a propus pe Dacian Cioloş pentru funcţia de premier.

Rareș Bogdan într-o comună din sud: ”M-am întrebat ce avantaj a dat Dumnezeu Braşovului sau Clujului sau Iaşiului? Administrații liberale”
Rareș Bogdan într-o comună din sud: ”M-am întrebat ce avantaj a dat Dumnezeu Braşovului sau Clujului sau Iaşiului? Administrații liberale”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan, care a participat, duminică, la lansarea candidatului PNL în comuna Ianca, judeţul Brăila, a subliniat că primarii liberali din acest judeţ sunt pe...
Listele comune, măr al discordiei între PSD si PNL încă din perioada USL. Cazul Alin Nica ar putea duce la o nouă rundă de epurări în PNL
Listele comune, măr al discordiei între PSD si PNL încă din perioada USL. Cazul Alin Nica ar putea duce la o nouă rundă de epurări în PNL
De când PSD și PNL au decis să aibă candidați comuni la alegerile locale în mai multe județe, inclusiv în Capitală, în interiorul celor două partide au început să apară nemulțumiți....
#rares bogdan, #PNL, #Ciolos , #stiri Rares Bogdan
Comentarii