Cum a rămas Rareș Bogdan „dator” cu o sticlă de vin către Cătălin Drulă. Pariul din seara în care s-a rupt coaliția de guvernare

Marti, 05 Octombrie 2021, ora 19:07 7142 citiri
Prim-vicepreședintele Rareș Bogdan a fost reconfirmat în funcție la congresul PNL FOTO Facebook / Rareș Bogdan

Guvernul condus de Florin Cîțu a fost demis marți, 5 octombrie, printr-o moțiune de cenzură depusă de către PSD și sprijinită de USR și AUR.

Pe 3 septembrie, în seara în care coaliția de guvernare s-a rupt definitiv, prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan și fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă au pus un pariu inedit pe o sticlă de vin.

Pe 3 septembrie, la o zi după ce premierul Florin Cîțu anunța că îl demite din funcția de ministru al Justiției pe Stelian Ion, coaliția de guvernare s-a întâlnit într-o ultimă ședință care s-a lăsat cu amenințări dar și cu pariuri.

Conform unor surse participante la discuție, la un moment dat, Cătălin Drulă a intervenit într-un schimb de replici între Florin Cîțu și Dacian Cioloș și i-a reproșat premierului liberal că ”nu ştie să acţioneze decât prin agresivitate şi ameninţări”.

Liderul UDMR Kelemen Hunor a încercat să calmeze situația și le-a reproșat atât liberalilor cât și celor din USR că au acționat astfel încât nu și-au mai lăsat niciun spațiu de manevră. Ulterior, a intervenit și Rareș Bogdan, care a subliniat că „pentru PNL nu există altă opţiune decât Florin Cîţu. Îţi spun, Cătălin (Drulă – n. red.), tonul tău este foarte nepotrivit, dacă o făceai cu mine, nu mai erai în guvern. Negocierea cu AUR e toxică, asocierea cu ei este extrem de regretabilă”, a mai spus Rareș Bogdan.

De cealaltă parte, fostul ministru i-a propus liberalului un pariu.

„Eu pun pariu pe o sticlă de vin că o să veniţi cu alt premier”, a fost replica lui Drulă.

Moțiunea de cenzură inițiată de PSD și sprijinită de USR și AUR a trecut marți, 5 octombrie, cu 281 de voturi favorabile, 47 peste limita majorității.

Premierul Florin Cîțu suferă prima lovitură la nici două săptămâni de când a preluat șefia PNL. Cu toate că opoziția nu a avut emoții la vot, circul din Parlament a dovedit că criza politică va continua.

Următorul pas după remanierea guvernului Cîțu va fi ca președintele Klaus Iohannis să țină consultări la Palatul Cotroceni cu reprezentanți de la toate partidele, urmând apoi ca șeful statului să anunțe nominalizarea sa de premier. Cu toate astea, la dezbaterile de marți toate partidele, în afară de UDMR, s-au atacat între ele, fără a se întrevedea o soluție pașnică.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News