Ciucă l-a propus pe Rareș Bogdan pentru ministerul Apărării. Negocieri dure pentru ministere SURSE

Vineri, 22 Octombrie 2021, ora 17:54 22029 citiri
Rareș Bogdan are șanse să ocupe o funcție executivă FOTO Facebook / PNL

Într-o discuție cu Florin Cîțu despre componența guvernului, premierul desemnat Nicolae Ciucă l-a propus pe Rareș Bogdan pentru ministerul Apărării, susțin surse politice pentru ziare.com.

Liberalii caută ministru la Transporturi, acolo unde a fost vehiculat numele lui Iulian Dumitrescu. “Nu merge Iulian la niciun minister. Rămâne președintele Consiliului Județean Prahova. Mai degrabă Robert Sighiartău, care e o variantă și pentru ministerul Economiei. Bode și-ar dori mult la Transporturi, unde e specialist, dar Iohannis îl vrea la Interne”, susțin surse din conducerea PNL.

De asemenea, la Fonduri Europene favoriți sunt europarlamentarul Cristian Bușoi și Marcel Boloș, fost ministru în guvernul Orban, unul dintre apropiații lui Ilie Bolojan. Pentru acest portofoliu se luptă și UDMR.

La ministerul Muncii, Raluca Turcan trage sfori să rămână ministru, însă nu e dorită sub nicio formă de PSD, susțin sursele citate.

Miniștri siguri:

Dan Vîlceanu - Finanțe

Bogdan Aurescu - Externe

Lucian Bode - Interne

Virgil Popescu - Energie

Sorin Cîmpeanu - Educație

Posibili miniștri:

Raluca Turcan - Muncă

Robert Sighiartău - Transporturi/ Economie

Cătălin Predoiu/ Iulia Scântei - Justiție

Cristian Bușoi/ Marcel Boloș - Fonduri Europene

Rareș Bogdan / Nicoleta Pauliuc - Apărare

Adrian Cozma - Agricultură

PNL l-a propus, joi, 21 octombrie, pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier, într-un guvern minoritar alături de UDMR. „În acest moment mizăm pe responsabilitatea parlamentarilor români pentru a avea un guvern cât mai rapid, un guvern care să gestioneze această situație. PNL e partidul care arată maturitate și responsabilitate și își asumă guvernarea în acest moment dificil”, a declarat Florin Cîțu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com