Rareș Bogdan respinge varianta premierului prin rotație: ”Nu este o idee care să fi fost trecută prin forul statutar al PNL"

Luni, 15 Noiembrie 2021, ora 23:02 2568 citiri
Rareș Bogdan, prim-vicepreşedintele PNL

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan afirmă că varianta rotativei premierilor la guvernare între social-democraţi şi liberali nu a fost trecută prin forurile statuare ale PNL, iar subiectul ar trebui discutat şi cu preşedintele Klaus Iohannis, dar, în cazul în care această idee se pune în aplicare, a exclus ipoteza ca primul partid care dă premierul să fie PSD.

"Nu s-a pus problema, în cadrul negocierilor, ca PNL să cedeze poziţia de premier (...). Primul lucru pe care va trebui (...) este să punem în discuţie acest scenariu al rotativei, pe care Biroul Permanent Naţional să-l voteze sau nu. (...) În cazul în care se opun (liberalii - n.r.) rotativei, înseamnă ieşirea, practic, din negocieri cu PSD, iar chestiunea premierului, prima dată în eventuala rotativă (...) să fie un premier PSD, indiferent de numele acestuia (...) nu cred că vreun lider al PNL, de la preşedintele partidului la altcineva, are măcar curajul să intre în BPN şi să propună aşa ceva", a declarat Bogdan, luni seara, la Digi 24.

El a precizat că varianta rotativei "nu este o idee care să fi fost trecută prin forul statutar al PNL".

Prim-vicepreşedintele liberal a mai spus că această soluţie va trebui prezentată înainte şi preşedintelui de către cei trei lideri de partid - PNL, PSD şi UDMR.

"La ultima discuţie (cu şeful statului - n.r.) nu s-a propus problema rotativei, aşa că eu cred că cei trei lideri de partid sau delegaţiile, echipele de negociere, înainte de a propune sistemul rotativă vor trebui să stea de vorbă şi cu preşedintele României care, potrivit Constituţiei, are apanajul desemnării premierului", a opinat Rareş Bogdan.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News