Rapid a mai făcut un pas spre sferturile Ligii Campionilor. Calculele calificării sunt infernale

Duminica, 22 Ianuarie 2023, ora 19:20
3959 citiri
Rapid a mai făcut un pas spre sferturile Ligii Campionilor. Calculele calificării sunt infernale
Rapid joacă în Liga Campionilor

Campioana la handbal feminin Rapid Bucureşti a învins fără probleme duminică, pe teren propriu, formaţia Kastamonu, scor 28-22 (15-13), în etapa a XII-a din grupa B a Ligii Campionilor.

Principalele marcatoare ale partidei au fost Polman 6 goluri, Buceschi 5, pentru Rapid, respectiv Chebbah 5, pentru Kastamonu.

În etapa a XII-a a grupei B s-au mai jucat meciurile Buducnost - Lokomotiva Zagreb 25-18, Storhamar - Team Esbjerg 25-34 şi Metz Handball - Gyor ETO 29-28.

După 12 etape, Rapid Bucureşti are 18 puncte (locul 4), la egalitate cu locurile doi și trei, Gyor, respectiv Esbjerg, și după liderul Metz (21 de puncte).

În primele partide din grupa B, campioana României a obţinut rezultatele: 31-27 cu Lokomotiva Zagreb, 32-32 cu Metz Handball, 33-26 cu Kastamonu Belediyesi GSK, 34-32 şi 30-35 cu Team Esbjerg, 30-30 şi 39-29 cu Buducnost, 27-25 şi 36-29 cu Storhamar, 30-32 şi 30-27 cu Gyor ETO.

Rapid Bucureşti va disputa următorul meci în 4 februarie, în deplasare, cu liderul Metz. În cazul unei victorii, giuleștencele se vor apropia de calificarea directă în sferturi, care va depinde de un rezultat pozitiv (victorie sau egal) obținut de Gyor în ultima rundă, acasă cu Esbjerg.

În grupa A din competiţie joacă şi vicecampioana CSM Bucureşti, calificată deja în sferturile de finală.

Primele două clasate se califică direct în sferturi, iar echipele de pe locurile 3-6 vor juca încrucişat în faza play-off, pentru alte 4 locuri disponibile.

Turneul Final4 va avea loc la Budapesta, în 3-4 iunie.

Trofeul este deţinut de formaţia norvegiană Vipers Kristiansand.

Rapid își ia adio de la cupele europene: meci de coșmar pentru giuleșteni împotriva Farului
Rapid își ia adio de la cupele europene: meci de coșmar pentru giuleșteni împotriva Farului
Echipa Farul Constanţa a învins miercuri, pe teren propriu, scor 3-1, formaţia Rapid Bucureşti, în etapa a şasea din play-off-ul Superligii. Farul a deschis scorul în minutul 3, prin...
Calificare dramatică pentru Juventus în finala Cupei Italiei
Calificare dramatică pentru Juventus în finala Cupei Italiei
Juventus Torino s-a calificat în finala Cupei Italiei, după ce a fost învinsă cu 2-1 de Lazio în returul semifinalei de pe Stadio Olimpico, după ce în prima manşă, disputată pe Allianz...
#Rapid, #Liga Campionilor, #calificare, #calcule , #stiri handbal