O adolescenta din Romania este noua campioana europeana la sah rapid. Tanara are doar 15 ani

Sambata, 12 Decembrie 2020, ora 23:14
11519 citiri
O adolescenta din Romania este noua campioana europeana la sah rapid. Tanara are doar 15 ani
Tanara din Iasi este campioana europeana

O tanara in varsta de 15 ani din Iasi a devenit campioana europeana la sah rapid, turneu desfasurat online, cu un indice de performanta 2.489.

Ema Obada este eleva in clasa a IX-a la Colegiul National din Iasi si traverseaza o perioada foarte buna, in luna noiembrie devenind si campioana balcanica. Ema a fost descoperita de Mihail Stefanache la clubul Philidor, in urma cu mai multi ani, apoi a facut pasul la Politehnica Iasi si la Academia de Sah Cotnari, unde a lucrat cu antrenorii Vasile Manole, Vladimir Danilov si Vlad Ungureanu.

Prof. Vlad Ungureanu, antrenor si director al Academiei de Sah Cotnari Iasi, a explicat de ce sunt atat de importante aceste rezultate prin prisma indicelui obtinut.

"Ema Obada a jucat un turneu de 7 runde, a pierdut una singura si le-a castigat pe celelalte 6. Dar impresionanta este performanta realizata, indicele ei de joc fiind 2.489. Aceasta performanta arata valoarea ei si a rezultatului obtinut, similar aproape cu o mare maestra internationala. Acest succes ne da sperante pe mai departe, pentru ca automat este calificata la Mondiale, intr-o companie foarte selecta, cu numai 16 participante din toate lumea. Ne bucuram foarte mult pentru acest succes al Emei, unul dintre copiii emblema ai Iasiului", a declarat prof. Vlad Ungureanu, citat de ziaruldeiasi.ro.

De asemenea, o alta jucatoare din Iasi, Irina Bulmaga (27 de ani), a triumfat la un puternic turneu international desfasurat in Spania. Irina a castigat turneul din La Palma cu 9 victorii in 9 runde si cu un indice incredibil de 2.978, mult peste media marilor maestri internationali.

"O performanta incredibila - 2.978. A prins o zi foarte buna, a batut pe toata lumea, Pentru a va da seama de performanta ei, sa spunem ca marii maestri internationali au de regula performante de 2.600", a completat antrenorul.

Cititi si:

VIDEO Finalul seriei "Queen's Gambit" si meciul de sah care a inspirat victoria lui Beth Harmon

Caz revoltător pe aeroport. O tânără de 21 de ani, la un pas de moarte după ce a băut cafea de la un automat
Caz revoltător pe aeroport. O tânără de 21 de ani, la un pas de moarte după ce a băut cafea de la un automat
La un pas de moarte după ce a băut o cafea din aeroport. Este povestea incredibilă a unei tinere de 21 de ani, care lucrează pentru o companie aeriană. Aceasta se afla pe aeroportul Son Sant...
Cum arată „Ordinea mondială alternativă” imaginată la Beijing
Cum arată „Ordinea mondială alternativă” imaginată la Beijing
În prezent, ambiția președintelui chinez Xi Jinping de a reface lumea este de netăgăduit. El dorește să dizolve rețeaua de alianțe a Washingtonului și să epureze ceea ce el respinge ca...
#sah, #turneu, #Iasi, #tanara, #campioana, #competitie , #stiri Rapid
Comentarii
Poza Rapidulet
Rapidulet
rank 2
Felicitari! Bravo Ema!!!