Volodimir Zelenski anunță o nouă întâlnire în format Ramstein. „Agresorul trebuie să piardă”

Luni, 17 Aprilie 2023, ora 21:30
2357 citiri
Volodimir Zelenski anunță o nouă întâlnire în format Ramstein. „Agresorul trebuie să piardă”
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski FOTO captură video YouTube

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat luni, 17 aprilie, într-un discurs, că se fac pregătiri pentru o nouă întâlnire în format Ramstein şi că se aşteaptă să se ia “decizii temeinice”.

El a subliniat că “agresorul trebuie să piardă” şi a menţionat că fiecare întârziere în ceea ce priveşte aprovizionarea cu arme înseamnă pierderi de vieţi pentru armata ucraineană.

“Ne pregătim deja pentru o altă întâlnire Ramstein. Şi ne aşteptăm la decizii temeinice care să răspundă perspectivelor de pe câmpul de luptă. Perspective destul de ambiţioase, pe care le abordăm cu toată puterea. Mai mult, le abordăm nu numai pentru noi, nu doar pentru Ucraina, ci şi pentru întreaga noastră coaliţie anti-război. Agresorul trebuie să piardă. Şi aceasta este responsabilitatea noastră comună cu partenerii noştri – să câştigăm mai mult timp pentru pace, adică să fim cât mai activi acum în furnizarea de arme şi muniţie pentru a grăbi victoria noastră comună. Am semnat decretul privind acordarea de decoraţii soldaţilor noştri. 127 de militari ai Forţelor Armate... 68 dintre ei – postum”, a spus liderul de la Kiev.

“Este foarte important să înţelegem acest lucru: de fiecare dată când auzim că aprovizionarea promisă cu arme este întârziată, de fiecare dată când există îndoieli cu privire la tipul de arme pentru Ucraina, la raza de acţiune sau la alte caracteristici de calitate – de fiecare dată înseamnă că soldaţii ucraineni îşi dau viaţa ca să avem acest timp... Timpul petrecut pentru a convinge astfel încât aprovizionarea cu armele necesare să aibă loc până la urmă. Fiecare inamic distrus acum este un metru de pământ ucrainean eliberat mâine”, a adăugat el.

Zelenski le-a mulţumit luni tuturor celor care au participat la operaţiunile de căutare de la Sloviansk, după atacul asupra unui bloc, soldat cu morţi în rândul civililor.

“Ieri, o operaţiune de căutare şi salvare s-a încheiat la Sloviansk, după ce teroriştii ruşi au atacat clădiri rezidenţiale. Vreau să menţionez oamenii noştri care, împreună cu colegii lor de pe teren, au făcut tot posibilul... În ciuda ameninţării atacurilor repetate şi în ciuda tuturor dificultăţilor, au făcut tot posibilul pentru a salva cât mai multe vieţi. Mulţumesc sergentului Yaroslav Pletsky, sergentului Viktor Herhel, locotenentului Bohdan Havrylov şi locotenentului colonel Mykhailo Zahnitko, tuturor celor care au participat la această operaţiune. Mulţumim tuturor celor din marea echipă a Serviciului de Stat de Urgenţă al Ucrainei care lucrează pentru oameni!”, a afirmat Volodimir Zelenski.

Avantajul Rusiei în războiul din Ucraina se micșorează. „Kievul încă poate câștiga războiul“
Avantajul Rusiei în războiul din Ucraina se micșorează. „Kievul încă poate câștiga războiul“
După ce Congresul american a aprobat săptămâna aceasta un mult așteptat ajutor militar de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina, Rusia a jubilat că armamentul occidental avansat nu va putea...
Zelenski nu-i iartă pe cei 112 congresmeni americani care au votat împotriva ajutorului pentru Ucraina. Ce mesaj le-a transmis liderul de la Kiev
Zelenski nu-i iartă pe cei 112 congresmeni americani care au votat împotriva ajutorului pentru Ucraina. Ce mesaj le-a transmis liderul de la Kiev
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a bătut obrazul celor 112 congresmeni americani care nu au votat în favoarea noului ajutor militar trimis de Washington Kievului, în contextul în...
#ramstein, #Volodimir Zelenski, #razboi Ucraina , #stiri Volodimir Zelenski