Surprizele Ramonei Manescu la prima calatorie cu trenul, dupa 10 ani (Opinii)

Joi, 29 August 2013, ora 18:53
7670 citiri
Surprizele Ramonei Manescu la prima calatorie cu trenul, dupa 10 ani (Opinii)

Nou-instalatul ministru al Transporturilor, Ramona Manescu, a declarat ca nu a mai calatorit cu trenul de vreo 10 ani.

Pana la urma, a fi ministru la Transporturi nu inseamna doar gestionarea CFR, ci mult mai mult. Dar pe noi ne doare de CFR, de aceea ne putem imagina cum ar reusi ministrul Transporturilor sa scoata aceasta companie la liman, testand terenul si lucrand "andercavar".

Cum ar arata, de pilda, prima calatorie cu trenul a doamnei Manescu, dupa 10 ani? Se va urca intr-un vagon de Regio si va incerca sa ia pulsul activitatii nasilor? Va incerca sa se strecoare printre calatori, evitand sa se faca remarcata, urmarind cate bilete taie conductorii si cati bani baga acestia in buzunare?

Va avea rabdare sa suporte timpii morti pe care calatorii ii inghit zi de zi, din cauza diverselor intarzieri?

Ma intreb, de pilda, cum va reactiona Ramona Manescu in momentul in care trenul, care se misca cu viteza melcului, se va opri undeva in plin camp si va stationa acolo, zeci de minute in sir, fara ca cineva sa anunte care-i cauza acestei opriri. Se va enerva doamna Manescu cand va auzi, intr-un final, ca hotii de fier vechi iar au furat niste componente din infrastrucura?

Va sari de pe scaun, isi va da baticul jos de pe cap, isi va scoate ochelarii de soare de la ochi si va tine un discurs tip Che Guevara in fata calatorilor?

Sa ne imaginam cum va suporta doamna ministru caldura din vagoane, intr-un tren oprit din cauza ca s-a defectat locomotiva? O locomotiva pe care sta scris "Electroputere 1974".

Poate Ramona Manescu va avea norocul Ancai Boagiu si va avea langa dansa un insotitor cu prezenta de spirit care, in caz de defectiune a trenului, va fi capabil sa gaseasca o solutie pentru a o remedia.

Nu va mai aduceti aminte cum, in urma cu aproximativ 2 ani, doamna Boagiu, ministrul de atunci al Transporturilor, a avut curajul sa se urce in "Sageata Albastra", plecand spre nu stiu ce destinatie. Mai retineti cum s-a oprit trenul de "mare viteza", iar defectiunea a fost remediata cu ajutorul unei crengi rupte de pe marginea drumului si o sarma?

Noroc ca un locuitor din zona a avut patentul langa el, altfel mecanicul de ocazie nu avea cu ce sa lege sarma la locul bubei.

Ne-am imaginat un scenariu, pe care unii, poate, il considera fantezist, dar toate situatiile expuse reprezinta realitatea de care ne lovim zi de zi pe rutele CFR. Nasi care iau spaga razand, furturi din infrastrucura, care fac calatoria cu trenul un chin, locomotive care ar fi trebuit scose demult din uz, gari care arata ca dupa bombardament si o infrastructura depasita de timp.

Ma indoiesc ca doamna Manescu va putea pune pe picioare o companie care deja traieste mai mult din mila statului, actionarul majoritar. Din mila noastra pana la urma, pentru ca statul face bani umbland la buzunarele noastre. Normal ar fi fost ca statul sa produca bani pentru cetateni, prin companiile la care este actionar majoritar.

Nu se intampla asa si nu voi crede ca va fi posibil vreodata. Sa fim seriosi, din cauza unui pod daramat de inundatiile din 2005 nu mai exista trenuri pe ruta Bucuresti Progresul-Giurgiu. Sunt 8 ani de atunci. Pai n-am reusit sa ridicam un banal pod in picioare si vrem sa reformam sau sa modernizam statul.

Alo, domnu' Basescu, mai stiti cand ati fost la Gradistea si le-ati promis locuitorilor ca podul va fi refacut? Ah, am uitat, era campanie!

Înțepături între candidații Alianței PSD-PNL. Burduja o șicanează pe Firea: "Dacă era o alternativă pentru Primăria Capitalei, nu m-aș fi înscris în cursă"
Înțepături între candidații Alianței PSD-PNL. Burduja o șicanează pe Firea: "Dacă era o alternativă pentru Primăria Capitalei, nu m-aș fi înscris în cursă"
Candidat PNL la funcţia de primar al Capitalei, Sebastian Burduja, susține că s-a înscris într-o cursă electorală "strânsă", în care toți cei "patru candidaţi cu şanse", iar voturile...
Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
A mai rămas aproximativ o luna și o săptămână până la alegerile locale, iar PSD de-abia a lansat-o în cursa pentru Capitală pe Gabriela Firea. Social-democrații sunt conștienți că...
#Ramona Manescu ministru, #ministru calatorie tren, #transporturi ministru ramona manescu , #Ministerul Transporturilor