Ramona Manescu, noul ministru al Transporturilor. Ce sfaturi i-a dat Basescu

Luni, 26 August 2013, ora 15:07
15286 citiri
Ramona Manescu, noul ministru al Transporturilor. Ce sfaturi i-a dat Basescu
Foto: Digi 24

Ramona Manescu a depus juramantul pentru functia de ministru al Transporturilor, la Palatul Cotroceni, in prezenta presedintelui Traian Basescu, a unor ministri, a presedintilor celor doua Camere si a consilierilor prezidentiali.

Imbracata elegant, intr-o rochie alba si un sacou albastru inchis, Ramona-Nicole Manescu a rostit: "Jur sa-mi daruiesc toata puterea si priceperea pentru propasirea spirituala si materiala a poporului Romaniei, sa respect Constitutia si legile tarii, sa apar democratia, drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor, suveranitatea, independenta, unitatea si integritatea teritoriala a Romaniei. Asa sa imi ajute Dumnezeu".

Traian Basescu a felicitat-o pentru numirea in functie si a invitat-o sa priveasca in patru directii: "privatizarea CFR, absorbtia fondurilor europene, autostrada Arad-Nadlac si metroul bucurestean".

La finalul foarte scurtului discurs, presedintele tarii a spus: "Imi exprim speranta ca nu veti mai avea aprecieri gen Crin Antonescu legate de DNA".

Chiar atunci cand Traian Basescu a inceput sa vorbeasca, presedintele PNL, Crin Antonescu, a iesit din sala, dupa ce a dat mana cu Ramona Manescu.

La evenimentul de la Palatul Cotroceni au fost prezenti vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Economiei, ministrul de Interne, Radu Stroe, ministrul pentru Buget, Liviu Voinea, ministrul Muncii, Mariana Campeanu, ministrul Mediului, Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, ministrul pentru Paduri, Lucia Varga, ministrul pentru relatia cu Parlamentul, Mihai Voicu.

De asemenea, au fost prezenti consilierii prezidentiali Cristian Diaconescu, Iulian Chifu, Iulian Fota, Bogdan Dragoi, Gabriel Berca, Bogdan Manoiu, Claudiu Constantin Dinu.

Drumul catre Palatul Victoria

Presedintele Traian Basescu a semnat, luni, decretul de numire a Ramonei Manescu in functia de ministru al Transporturilor, potrivit Administratiei Prezidentiale.

La doar cateva zeci de minute dupa anuntul Presedintiei, decretul a si fost publicat in Monitorul Oficial.

Luni seara expira interimatul asigurat la Transporturi de Victor Ponta, dupa demisia lui Relu Fenechiu.

Duminica, Biroul Permanent National al PNL a decis sa trimita premierului doua nominalizari pentru functia de ministru al Transporturilor: Nini Sapunaru si Ramona Manescu.

Propunerea europarlamentarului Ramona Manescu a venit ca o surpriza, dupa ce surse politice au precizat ca Victor Ponta nu ar fi de acord cu nominalizarea fostului sef al Vamilor, Nini Sapunaru, in fruntea ministerului.

Liderii PNL i-au pasat lui Ponta decizia privind noul sef de la Transporturi. Premierul a ales

Premierul Victor Ponta a declarat, duminica, dupa terminarea sedintei liberale, ca este de acord cu nominalizarea Ramonei Manescu pentru Transporturi, urmand sa-i trimita presedintelui Basescu propunerea oficiala.

Acest lucru s-a si intamplat, luni dimineata, dupa ce a avut o intalnire, la Palatul Victoria, cu Ramona Manescu. Seful Guvernului urmeaza sa plece spre Chisinau, intr-o vizita oficiala de doua zile.

Cine este Ramona Manescu

Ramona Manescu e nascuta la Constanta, in 1972 si este membru PNL din 1990. In prezent, este deputat in Parlamentul European din partea PNL, facand parte din Comisia pentru dezvoltare regionala, dar si din Delegatia cu Peninsula Arabica.

De profesie jurist, Manescu este licentiata Facultatii de Drept din Bucuresti, cu o lucrare pe tema "Interpretarea Tratatelor Internationale".

Ulterior, europarlamentarul liberal a urmat mai multe cursuri postuniversitare, inclusiv in cadrul Institutului Diplomatic Roman din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Totodata, sotia primarului Sectorului 6, Rares Manescu, este absolventa a unui master in Relatii Internationale si Integrare Europeana, in cadrul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative din Bucuresti.

Ramona Manescu, posibil ministru - Europarlamentar, sotie de primar si doctor doar pe hartie

In perioada 1996-1997, Ramona Manescu a fost presedintele Organizatiei de Tineret Sector 6, iar ulterior, pana in 2004, a fost membru al Departamentului de Relatii Externe din cadrul PNL.

Intre anii 2002 si 2004, ea a ocupat functia de expert parlamentar, in fisa postului fiind inclusa consilierea vicepresedintelui Comisiei de Aparare, Afaceri Interne si Securitate Europeana, Ovidiu-Virgil Draganescu.

In perioada 2000-2005, Ramona Manescu a oferit servicii de consultanta in Drept Comercial si Civil, iar ulterior a detinut functia de vicepresedinte cu rang de subsecretar de stat, in cadrul Autoritatii Nationale pentru Tineret.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Ramona Manescu juramant Cotroceni, #Ramona Manescu ministru Transporturi , #Ministerul Transporturilor