Ramona Manescu acuza: Am primit amenintari la Ministerul Transporturilor

Miercuri, 26 Februarie 2014, ora 16:34
5333 citiri
Ramona Manescu acuza: Am primit amenintari la Ministerul Transporturilor
Foto: Digi 24

Ministrul demisionar al Transporturilor, Ramona Manescu, a prezentat miercuri bilantul celor sase luni de activitate de la preluarea mandatului, incheiat ca urmare a iesirii de la guvernare a PNL.

Ea a afirmat cu aceasta ocazie ca au fost exercitate presiuni si au fost facute amenintari din partea unor grupuri care au fost deranjate de actiunile sale.

"Pe durata mandatului meu s-a aplicat legea, iar atunci cand am constatat incalcarea acesteia au fost destituiti functionari, asa cum bine stiti, sau consilii de administratie, indiferent de presiunile care s-au facut.

Dupa cum ati observat si din ancheta in curs de desfasurare la CFR Marfa, presiunile sunt o realitate la Ministerul Transporturilor si sunt exercitate in principal de acele grupuri care au fost deranjate de actiunile mele.

Sper ca aceste grupuri sa nu se foloseasca de acest prilej pentru a-si recupera pozitiile. Ar fi pacat pentru Ministerul Transporturilor, pentru ceea ce inseamna activitatea din cadrul ministerului, pentru ca, indiferent de presiunile si de amenintarile pe care le-am primit - si nu au fost putine - indiferent de modul in care s-a incercat intimidarea mea, va spun ca nu mi-a fost teama sa continui schimbarile si sper ca acest lucru sa se intample in continuare cu cel care va veni dupa mine", a spus Manescu, in cadrul unei conferinte de presa, potrivit Agerpres.

Ramona Manescu: Timpul a dovedit ca decizia de la CFR Marfa a fost legala

Ministrul demisionar al Transporturilor si-a exprimat speranta ca proiectele demarate in timpul mandatului sa fie finalizate, afirmand cu aceasta ocazie ca decizia de a opri privatizarea companiei CFR Marfa a fost una "legala".

"Am inceput acest mandat sub semnul integritatii si legalitatii si am satisfactia ca si inchei in acest fel. M-am straduit sa pun lucrurile in ordine, sper ca toate proiecte din acest mandat sa fie duse la bun sfarsit, sunt importante pentru dezvoltarea Romaniei.

Prima decizie deficila cand am venit a fost sa opresc procesul existent si sa demaram un nou proces de privatizare la CFR Marfa, prin care, intr-un mod transparent si corect sa atragem cati mai multi investitori si sa obtinem un pret bun pentru CFR. Timpul a dovedit ca decizia a fost legala", a spus ministrul demisionar.

Privatizarea CFR Marfa a fost operata de fostul ministru liberal Relu Fenechiu.

De asemenea, Ramona Manescu a mentionat miercuri ca Masterplanul pe Transport (documentul strategic de baza pentru orice document de programare sau planificare ulterior in sectorul transporturilor - n.red.) este intr-o faza avansata.

Ramona Manescu a fost numita ministru al Transporturilor pe 26 august 2013.

USL s-a rupt: Toti liberalii au demisionat din Guvern. Lista ministrilor interimari

Ministrii liberali au demisionat, miercuri, din Guvern, dupa ce presedintele PNL, Crin Antonescu anuntase ca partidul sau va iesi de la guvernare si USL se va rupe. Premierul Victor Ponta a stabilit ministrii PSD care vor ocupa, interimar, posturile eliberate de fostii aliti.

La Transporturi va asigura interimatul ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura de Interes National si Investitii Straine, Dan Sova.

C.S.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Ramona Manescu demisie ministru, #Ramona Manescu CFR Marfa, #Ramona Manescu Transporturi , #Ministerul Transporturilor