Ramona Manescu inscrie unu-zero pentru Ponta (Opinii)

Duminica, 25 August 2013, ora 23:50
10454 citiri
Ramona Manescu inscrie unu-zero pentru Ponta (Opinii)
Foto: Arhiva

Dupa ce presedintele nu se putuse impune asupra lui Antonescu, iar acesta s-a facut de bacanie cu condamnatul Fenechiu, s-a facut de basm cu suspectul Silaghi, si s-a dat in stamba cu controversatul Sapunaru, pana la urma liderul liberal s-a vazut pus la respect de catre propriul coleg de coalitie, Victor Ponta.

N-am de unde sa stiu daca doamna Ramona-Nicole Manescu este omul acela integru si imaculat despre care tot vorbea presedintele fara sa-l asculte nimeni, dar cand a vorbit Ponta, copilotul si-a ciulit numaidecat urechile.

Totusi, citind pe site biografia doamnei Ramona, propusa alaturi de Sapuaru, observ ca nu suporta comparatie nici pe departe cu alte propuneri ale lui Antonescu, facute probabil presat de numeroasa clientela politica, datorita careia sta la carma.

Oamenii ascunsi

Precedentele nelasand de inteles ca Sapunaru ar putea fi cel preferat, varianta Manescu pare probabila si nu vad motive pentru care s-ar opune Ponta. In plus, am senzatia ca pentru Traian Basescu propunerea este chiar mai atragatoare decat s-ar fi asteptat.

In orice caz faptele par sa confirme afirmatiile facute recent la televizor de catre exclusul liberal Vlad Moisescu, conform caruia PNL are destui oameni integri, dar ei nu ies la suprafata pentru ca ii tine liderul ascunsi.

Cariera profesionala, cea politica si activitatea in cadrul PE unde doamna Manescu este parlamentar, reprezinta un material prea stufos, ca sa ma refer aici la el.

M-as margini numai sa amintesc ca, in anul 2008, a fost nominalizata ca Europarlamentarul Anului la categoria Educatie si Cultura de catre revista "The Parliament Magazine".

Toate acestea pot fi o buna carte de vizita, sau pot sa nu fie, asta numai viata o va dovedi. Un lucru insa este cert: momentul creat marcheaza o izbanda de proportii a lui Ponta fata de bunul sau prieten care n-are alta preocupare, decat sa-si lustruiasca patofii pentru ziua cand va calca pe covorul rosu de la Cotroceni.

De fapt, izbanda este unul din momentele de varf nu numai din evolutia, ci si din schimbarea la fata pe care o observam la Ponta. Sa ne aducem aminte ca el este omul care, cu un an si ceva in urma, afirmase pe post enormitatea ca "nu Angela Merkel voteaza la referendumul din Romania".

Era atunci la unison cu Antonescu, dar in scurt timp si-a dat seama ca amandoi au indreptat furtunul contra vantului si se stropesc, atunci cand uda florile.

Spre deosebire de Antonescu, care a ramas pe o singura idee fixa, pentru ca alta oricum n-are, Ponta s-a adaptat si in relatiile cu Occidentul, si in cele cu presedintele, pe care il tine in sah, ba gata de coabitare, ba gata sa nu raspunda la telefon, ca sa-l simta lumea ca este imprevizibil. Corect: Traian Basescu e la fel de imprevizibil si i-a fost de folos.

Copilotul pus la respect

De randul acesta insa, Ponta a jucta chiar cartea lui Basescu si se pare ca a castigat. Trebuie sa recunoastem ca acele conditii pe care el le punea zielele trecute liberalilor cu privire la ministrul Transporturilor nu pareau scoase din propriul vocabular al premierului. Ai jura ca erau din vocabularul presedintelui, preluate dupa metoda copy-paste.

Traian Basescu a petins totdeauna ministri curati ca lacrima si in afara oricarei banuieli - aidoma cu sotia Cezarului - ceea ce atunci li se parea tuturor nerealizabil, dar iata ca aceeasi conditie pusa de Ponta are sanse sa devina realitate.

Daca viata o va confirma, Victor Ponta va inscrie o mare victorie asupra lui Antonescu, nu atat in public cat printre acei liberali aporpiati, care decat sa caute oameni curati ca lacrima, ar prefera sa-si apere interesele prorpii, cele ale colegilor, ale neamurilor si ale numeroaselor persoane fata de care au obligatii.

Acum, satisfactia lui Basescu e ca a iesit pe-a lui si a fost propus in ceasul al doisprezecelea un ministru asa cum si l-a dorit, dar satisfactia lui Ponta e mult mai mare: si-a pus copilotul la respect.

Satisfactia lui Antonescu ramane bineinteles aceeasi: poate sa-si lustruiasca linistit pantofii in continuare, desi n-are de unde sti cu ce ocazie ii va folosi.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ramona Marinescu europarlamentar, #Victor Ponta premier, #Crin Antonescu presedinte Senat, #Traian Basescu presedinte , #Ministerul Transporturilor