Ramona Manescu despre esecul privatizarii CFR Marfa: Analizam retinerea garantiei

Luni, 14 Octombrie 2013, ora 23:09
3345 citiri
Ramona Manescu despre esecul privatizarii CFR Marfa: Analizam retinerea garantiei
Foto: Digi 24

Ministrul Transporturilor a declarat, luni seara, ca se analizeaza oportunitatea retinerii garantiei depuse de GFR pentru privatizarea CFR Marfa, dar si ca ministerul pe care il conduce si-a indeplinit obligatiile.

"Astazi si-a implinit 60 de zile pe care GFR il avea sa plateasca", a spus ministrul Transporturilor, luni, intr-o scurta declaratie de presa sustinuta in jurul orei 22.40.

"Comisia de privatizare a asigurat derularea constanta a procesului, statul roman si Ministerul Transporturilor l-au investit cu responsabilitate de conducere a comisiei pe domnul secretarde stat Cristian Ghibu.

Am avut doar doua cerinte precise pentru domnul secretar de stat Ghibu - sa se concentreze pe procesul de privatizare si sa mentina situatia in legalitate", a precizat Ramona Manescu.

Privatizarea CFR Marfa, esuata - Gruia Stoica: Am fost informati ca nu se poate finaliza tranzactia

Aceasta a mentionat ca GFR, cumparatorul CFR Marfa, ar fi putut sa renunte la conditiile suspensive si sa plateasca intreaga suma chiar luni.

"Ministerul Transporturilor si-a inteplinit obligatiile contractuale, va spun cu toata responsabilitatea. Cumparatorul ar fi putut plati azi, renuntand la cele trei conditii suspensive", a precizat ministrul Transporturilor.

Nu in ultimul rand, Ramona Manescu a comentat si posibilitatea returnarii banilor depusi de catre Gruia Stoica: "Comisia de privatizare impreuna cu consultantii analizeaza oportunitatea rentinerii garantiei de catre stat".

Privatizarea CFR Marfa va fi reluata de la zero, marti - surse

Declaratiile acesteia au fost facute dupa ce privatizarea CFR Marfa a esuat, luni, ca urmare a faptului ca nu au fost indeplinite conditiile de privatizare. Gruia Stoica, proprietarul Grup Feroviar Roman (GFR), castigatorul licitatiei, a declarat ca i s-a comunicat ca nu este posibil sa fie facuta plata si finalizata tranzactia.

Intrebat daca se va ajunge la un proces, in cazul returnarii celor 30 de milioane de euro deja depuse, Stoica a raspuns: "Nu stiu ce sa va spun vizavi de acest aspect, daca se va ajunge la proces. Conform contractului, banii trebuie returnati".

Procesul de privatizare va fi reluat, insa, de la zero, cel mai probabil marti, potrivit unor surse din cadrul Ministerului Transporturilor.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Ramona Manescu privatizare CFR Marfa, #Manescu esec privatizare CFR Marfa, #conditii neindeplinite privatizare CFR Marfa, #esec privatizare CFR Marfa , #Ministerul Transporturilor