Ramona Manescu, catre Reding: De ce niciun raport nu s-a referit la coruptia PDL?

Joi, 25 Octombrie 2012, ora 18:07
5498 citiri
Ramona Manescu, catre Reding: De ce niciun raport nu s-a referit la coruptia PDL?
Foto: Antena 3

Europarlamentarul PNL Ramona Manescu i-a adresat, joi, o intrebare comisarului pe Justitie, Viviane Reding, ca urmare a auditului CE referitor la POS Regional care demonstreaza "foarte clar" ca Guvernele PDL si Basescu au generat si intretinut coruptia din Romania, privind accesarea fondurilor UE.

"Am adresat aceasta intrebare pentru a afla de ce, desi exista documente oficiale care atesta coruptia patronata de guvernele PDL, doamna Reading si Presedintele Barroso, nu au semnalat oficial aceste probleme.

Documentele aparute si in presa demonstreaza foarte clar faptul ca oficialii Comisiei Europene erau la curent cu aceasta situatie, dar au ales sa taca si implicit sa dea publicitatii rapoarte de monitorizare si verificare incomplete, care nu reflectau coruptia la nivel inalt din PDL.

Noi stim foarte bine ca aceste probleme dateaza de multi ani, cu consecinte grave pentru cetatenii romani si consider nedrept ca imaginea Romaniei sa fie afectata de incompetenta si coruptia generalizata a politicienilor care au condus tara in ultimii 8 ani, cu consimtamantul tacit al CE", se arata intr-un comunicat.

"Cum explicati faptul ca in niciuna dintre iesirile dvs publice si cu atat mai putin in rapoartele de monitorizare si verificare ale Romaniei nu s-au facut referiri la sistemul corupt generat si sustinut de politicieni de rang inalt ai PDL-ului, desi documentele aparute in presa demonstreaza foarte clar ca atat dvs cat si presedintele Jose Manuel Barroso ati fost la curent cu aceasta situatie care dateaza de multi ani si creeaza enorm de multe probleme Romaniei si cetatenilor ei, in calitate de cetateni europeni", a fost intrebarea scrisa adresata de europarlamentarul Ramona Manescu pentru comisarul pe Justitie Viviane Reding.

CE a oprit finantarea pe trei programe operationale

Comisia Europeana a trimis o scrisoare autoritatilor romane prin care informeaza ca s-a decis "presuspendarea", in mare parte, a trei programe confinantate prin fondurile structurale.

Comisia Europeana ne-a oprit finantarea pe trei programe operationale

Programele vizate sunt Transport, Regional si Cresterea Competitivitatii Economice, unde sunt probleme legate de achizitiile publice, gestiunea financiara, prevenirea si detectarea fraudelor si conflicte de interese.

In total, programele valoarea peste 10 miliarde de euro.

In plus, au fost propuse corectii financiare atat in privinta celor trei programe mentionate, dar si pentru cel pe Mediu, care ar reprezenta intre 10 si 25 la suta din plati.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Ramona Manescu Viviane Reding, #Manescu Reding audit programe, #Manescu Reding fonduri europene , #stiri Ramona Manescu
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
cine vorbeste ? pentru ca USL e nr.1 in coruptie !
Poza Comisia de integritate I V Stalin
Comisia de integritate I V Stalin
rank 5