Manescu fuge de privatizarea CFR Marfa. Cui ii paseaza responsabilitatea

Duminica, 13 Octombrie 2013, ora 18:49
2819 citiri
Manescu fuge de privatizarea CFR Marfa. Cui ii paseaza responsabilitatea
Foto: Arhiva

Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, i-a cerut duminica secretarului de stat Cristian Ghibu, presedinte al comisiei de privatizare a CFR Marfa, sa transmita un punct de vedere referitor la situatia acestei afaceri controversate.

Privatizarea CFR Marfa pare a fi sortita esecului, deoarece chiar daca Grup Feroviar Roman (GFR) va vira, luni, banii, dupa cum a anuntat, in lipsa unui aviz al Consiliului Concurentei, contractul se desfiinteaza.

Astfel, dupa ce premierul Victor Ponta i-a solicitat proaspatului ministru al Transporturilor sa supravegheze procedura, Ramona Manescu i-a cerut lui Ghibu ca, in cursul zilei de luni, "sa transmita un punct de vedere fundamentat privind evolutia, momentul si pasii urmatori in aceasta privatizare".

Ponta i-a solicitat Ramonei Manescu sa supravegheze privatizarea CFR Marfa

"Este datoria domnului Ghibu ca, impreuna cu consultantii, sa gestioneze acest proces de privatizare in favoarea statului roman, care l-a investit cu aceasta responsabilitate, inca din februarie 2013, atunci cand a fost numit la conducerea comisiei de privatizare si mai tarziu in septembrie 2013, cand a semnat contractul de privatizare cu castigatorul licitatiei.

Inca de la debutul mandatului de ministru i-am cerut domnului secretar de stat Ghibu sa se concentreze pe ducerea la bun sfarsit a procesului de privatizare", a declarat Manescu intr-un comunicat al Ministerului Transporturilor remis Ziare.com.

Contractul de privatizare pentru preluarea a 51% din actiunile CFR Marfa a fost semnat in luna septembrie. GFR a fost declarata pe 20 iunie 2013 compania castigatoare a competitiei pentru privatizarea CFR Marfa, pretul oferit fiind de 202 milioane de euro. In plus, GFR si-a asumat investitii de aproximativ 900 milioane de lei la CFR Marfa.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#Ramona Manescu Ghibu, #privatizare CFR Marfa, #Ramona Manescu privatizare CFR Marfa , #Ministerul Transporturilor