Aberatia zilei: Populam Guvernul cu nulitati, dupa care jelim ca suntem saraci

Miercuri, 28 August 2013, ora 22:28
5090 citiri
Aberatia zilei: Populam Guvernul cu nulitati, dupa care jelim ca suntem saraci
Foto: Guvernul Romaniei

Incepand de astazi, transporturile Romaniei sunt conduse de Ramona Manescu, o tanara doamna care nu are nici in clin, nici in maneca cu acest domeniu. Nu e prima oara cand in Guvern ajung fie hoti, fie neaveniti, dar "glume" bune ca doamna Manescu n-a mai facut niciun ministru la instalarea sa in functie.

Dupa ce a rostit cateva fraze tragand cu ochiul la foile aflate in fata, ca un scolar scos la tabla cu lectia neinvatata, Ramona Manescu l-a facut chiar si pe premier sa surada jenat, in pumni. Cu o sinceritate debordanta, europarlamentarul liberal a recunoscut ca n-a mai mers cu trenul de vreo zece ani, iar cu metroul - din studentie, prin urmare habar nu are cat costa biletul sau care mai e starea cailor ferate pe care urmeaza sa le privatizeze cu manuta ei.

Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, n-a mai calatorit de un deceniu cu trenul sau metroul

Ce dovada mai buna puteam avea ca frumoasa blonda nu le are nici cu politica, nu numai cu domeniul in fruntea caruia tocmai a fost inscaunata? Cum sa nu te astepti sa primesti asemenea intrebari, daca esti la curent cat de cat cu ce s-a intamplat in Romania ultimilor ani? De cate ori a fost intrebat Emil Boc care e pretul painii si Adriean Videanu kilowat-ul? Si daca tot sustii ca faci politica liberala de doua decenii, cum sa nu fi invatat pana acum sa ocolesti abil intrebarile delicate?

De alfel, intreaga conferinta de presa n-a facut decat sa ne convinga ca Ramona Manescu se potriveste la fel de putin la Ministerul Transporturilor precum brosa prinsa azi la piept cu bluza de sub sacou, asa ca e foarte greu de inteles pe ce se bazeaza Victor Ponta cand spune ca ii acorda deplina incredere. Adica un ditamai premierul, fost procuror, fost ministru, parlamentar, se fereste din rasputeri sa semneze contractul de privatizare a CFR Marfa, in schimb e convins ca blonda liberala care si-a petrecut ultimii sase ani la Bruxelles e mai capabila decat el sa faca acest lucru? Really?

Semnificatia episodului politic inregistrat astazi este insa alta si porneste de la o intrebare: de ce nu a nominalizat PNL un adevarat profesionist in fruntea Transporturilor? Numele liberalului Septimiu Buzasu a fost deseori invocat in ultimele zile, in diverse contexte, dar cu siguranta nu era singura posibilitate, existau si altii.

Raspunsul e simplu: numirile in functiile importante nu se fac in interesul cetateanului, ci al partidului. Telul urmarit nu este bunastarea tarii, ci a clasei politice. Indiferent cine e ministru al Transporturilor, banii continua sa se scurga in conturile partidelor carora le este alocat portofoliul, in timp ce soferii continua sa blesteme gropile in care isi rup masina. Si asa e peste tot, nu doar la Transporturi.

Dar electoratul nu ii sanctioneaza pe politicienii incompetenti sau hoti si nici pe liderii partidelor lor. Parlamentul e plin de infractori, dovediti sau nu, la fel si primariile sau consiliile locale. Votam cum votam si pe urma ne jelim ca suntem saraci si n-avem ce pune pe masa.

Cat despre doamna Manescu, aceasta a zambit mult la conferinta de presa. Si noi. Ramane sa vedem cine plange primul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Ramona Manescu ministru Transporturi, #Ramona Manescu bilete tren, #Ramona Manescu metrou , #Ministerul Transporturilor