Turcan vrea apararea drepturilor homosexualilor si combaterea avorturilor

Joi, 06 Iunie 2013, ora 16:29
1671 citiri
Turcan vrea apararea drepturilor homosexualilor si combaterea avorturilor

Vicepresedintele PDL Raluca Turcan a vorbit, joi, intr-o conferinta de presa sustinuta la Sibiu, despre definierea familiei in Constitutie, apararea drepturilor civile ale minoritatilor sexuale, precum si combaterea avortului.

Comisia de revizuire a Constitutiei a adoptat, miercuri, un amendament care prevede ca familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre "un barbat si o femeie", sintagma care inlocuieste cuvantul "soti", prezent in textul actual al Legii fundamentale.

In acest context, deputatul PDL a afirmat ca "definirea in Constitutie a familiei ca uniunea intre un barbat si o femeie este un lucru frumos, este o formulare care vine in sprijinul familiei si al vietii".

"Cred ca uniunea dintre un barbat si o femeie sta la temelia lumii", a completat aceasta, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Revizuirea Constitutiei: Familia ramane traditionala, intre un barbat si o femeie

Totodata, referindu-se si la minoritatile sexuale, Raluca Turcan a afirmat ca societatea "este datoare nu doar sa respecte ci si sa apere drepturile civile ale minoritatilor sexuale si e necesar sa veghem sa nu existe niciun fel de discriminare din acest punct de vedere", apreciind ca "Romania este tara tuturor, indiferent de credinte sau preferinte".

Despre prevenirea si combaterea avortului: "Desi nu sunt pentru interzicerea avortului, mi-as dori ca aceasta practica sa dispara"

Liderul PDL a facut referire si la practica avortului, subliniind ca isi doreste "o intarire a dreptului la viata".

"Cred ca viata trebuie protejata de la conceptie pana la oprirea ei fireasca. Sunt pentru prevenirea si combaterea avortului si cred ca si aici Biserica are un rol important. Cred ca acceptam cu prea mare usurinta intreruperea violenta a vietii unui copil. Desi nu sunt pentru interzicerea avortului, mi-as dori ca aceasta practica sa dispara. Sa se puna accent pe mijloace contraceptive, pe prevenirea sarcinilor nedorite", a mai sustinut Raluca Turcan.

F.N.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Raluca Turcan familie Constitutie, #Raluca Turcan drepturi homosexuali, #Raluca Turcan combatere avort, #familie amendament Constitutie , #PDL