Turcan spune ca PNL are oricand o propunere de premier

Vineri, 23 Iunie 2017, ora 21:00 2147 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Prim-vicepresedintele PNL, Raluca Turcan, spune ca liberalii pot guverna responsabil si ca au oricand o propunere de premier, pe care insa ar trebui sa o discute la consultari cu presedintele Klaus Iohannis, doar daca PSD si-a pierdut majoritatea parlamentara.

"PNL Sibiu intareste faptul ca scopul oricarui partid politic este sa ajunga la guvernare pentru a exercita puterea in interes public. PNL urmareste insa sa ajunga la guvernare, nu intr-un malaxor de negocieri si compromisuri daunatoare asteptarilor celor multi. PNL poate guverna responsabil, are oricand o propunere de premier pe care insa ar trebui sa o discutam la consultari cu presedintele, daca PSD a pierdut cu adevarat majoritatea", a declarat Raluca Turcan.

Declaratia a fost facuta in urma sedintei de la PNL Sibiu, unde Raluca Turcan este presedintele filialei judetene.

Potrivit prim-vicepresedintelui PNL, liberalii sunt pregatiti sa inceapa discutii pentru formarea unui nou guvern cu toti cei care nu sustin PSD-ul.

"Stabilitatea Romaniei este prioritara, asigurarea guvernarii nu este o chestiune de orgoliu politic. Daca vom avea semnale ca actuala majoritate nu mai functioneaza, PNL este pregatit sa inceapa discutii cu toti cei care resping politica PSD si influenta toxica a lui Liviu Dragnea asupra actului guvernarii. Cu toate acestea, PNL nu este dispus sa negocieze lucruri de ne-negociat, asa cum a procedat PSD. PNL nu va guverna cu PSD", a mai precizat Raluca Turcan.

Aceasta atrage atentia ca PSD-ALDE "nu si-au exclus tradatorii" si ca "cifrele sunt in continuare in favoarea lor".

"In acest moment al crizei politice generata de PSD, decizia institutionala este la presedintele Iohannis care desemneaza o persoana pentru functia de prim-ministru. Vom participa la consultarile de la Cotroceni si vom vedea daca aritmetica parlamentara este in favoarea PSD-ALDE.

Inca nu si-au exclus tradatorii. Cifrele sunt in continuare in favoarea lor", a spus Raluca Turcan.

Presedintele Klaus Iohannis a trimis, joi, o scrisoare presedintilor partidelor si formatiunilor reprezentate in Parlament, prin care ii invita la consultari, luni, la Palatul Cotroceni, in vederea desemnarii unui candidat pentru functia de prim-ministru, incepand cu ora 15:00.

Iata programul consultarilor cu partidele de la Cotroceni

Citeste si

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News