Turcan recunoaste ca liberalii au vorbit cu Tariceanu, dar nu i s-a oferit sefia partidului. PNL vrea sa faca, totusi, Guvernul

Vineri, 16 Decembrie 2016, ora 15:23
6363 citiri
Turcan recunoaste ca liberalii au vorbit cu Tariceanu, dar nu i s-a oferit sefia partidului. PNL vrea sa faca, totusi, Guvernul
Foto: Facebook/Raluca Turcan

Presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat ca liberalii nu i-au propus liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, sa revina la conducerea partidului.

Clarificarile sale vin dupa ce Tariceanu a spus, mai devreme tot vineri, intr-o conferinta de presa, ca liberalii i-ar fi oferit functia de presedinte al PNL si i-ar fi propus o alianta intre cele doua formatiuni de dreapta.

Tariceanu: Mi s-a oferit sefia PNL. Orban: Poate portarul i-a propus

Desi lui Tariceanu nu i s-a propus oficial sa preia sefia PNL, Raluca Turcan a recunoscut ca au existat niste discutii informale intre colegi.

"Pentru a fi presedinte al PNL trebuie sa respecti PNL, sa crezi in valorile liberale si sa militezi pentru ele. La nivelul conducerii PNL nu s-a discutat nicio secunda despre oferirea functiei de presedinte pentru Calin Popescu Tariceanu. Au fost discutii informale din partea unor colegi", a declarat Turcan, intr-o conferinta de presa.

PNL vrea sa faca totusi Guvernul

Insa Raluca Turcan sustine ca PNL isi doreste sa adune in jurul sau toate fortele de dreapta din Romania, inclusiv ALDE, pentru a forma un guvern liberal.

"PNL va continua pe calea coagularii fortelor de dreapta din Romania, in speranta ca vom reusi sa le oferim cetatenilor o guvernare solida, pe termen lung, care sa aduca prosperitate si bunastare.

Vom continua discutiile, pentru ca avem aceasta datorie. E o incapatanare pe care PNL o are, ca Romania sa se dezvolte sustenabil, nu improvizat si prim populism", a declarat liderul PNL.

Referitor la tendinta ALDE de a accepta, mai degraba, oferta de alianta propusa de PSD, Turcan a spus ca ea e increzatoare ca "ALDE nu va abandona valorile de dreapta".

Raluca Turcan a vorbit si despre o posibila migratie politica in urmatoarea perioada. In timp ce spera ca "din PNL nu vor exista colegi care sa mearga spre o guvernare PSD", presedintele liberal sustine ca oricine din ALDE va vrea sa vina in PNL va fi primit, cat timp respecta criteriile de integritate ale partidului. Turcan a precizat ca nu au existat pana acum discutii in acest sens cu vreun membru ALDE.

"In ALDE sunt colegi care au plecat din PNL si, daca se vor simti tradati in aceasta intentie de alipire la PSD, e foarte posibil sa-si doreasca sa vina in PNL. (...) Totusi, este mai degraba atragatoare puterea", a punctat Turcan.

Presedintele PNL a mai spus ca "alianta cu PSD ar transforma ALDE intr-o remorca si ar dezamagi oamenii" care au crezut in valorile liberale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Turcan Tariceanu presedinte PNL , #presedinte PNL