Turcan: PSD, ALDE si UDMR ciopartesc Codul Penal

Miercuri, 05 Aprilie 2017, ora 09:29
1881 citiri
Turcan: PSD, ALDE si UDMR ciopartesc Codul Penal
Foto: Arhiva Facebook/Raluca Turcan

Presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, sustine ca PSD, ALDE si UDMR "ciopartesc" Codul Penal, cu referire la decizia de marti din Comisia Juridica a Camerei Deputatilor, unde s-a aprobat un amendament care dezincrimineaza partial conflictul de interese.

"Observ ca cei de la PSD-ALDE, de mana cu cei de la UDMR, nu se pot abtine sa mai cioparteasca (sic!) cate un pic Codul Penal. Sunt incorigibili! Li s-a casunat sa elimine efectiv 'conflictul de interese' din legislatia penala, prin amendamentele admise in Comisia Juridica din Camera Deputatilor.

Ceea ce au pus in loc este un simulacru de text, imposibil de aplicat, adica o reglementare care are acelasi efect si daca exista si daca nu. Concret, 'minunata' majoritate ne propune azi sa nu mai fie nimeni sanctionat pentru conflictul de interese si nici pentru vreo fapta sinonima. De dosarele care se mai afla in lucru se alege praful, pentru ca nu mai exista fapta pentru care au fost facute cercetarile", a scris pe Facebook Raluca Turcan.

CCR nu a cerut eliminarea conflictului de interese, sustine deputatul liberal.

"Realitatea este, ca si la OUG 13, ca nu a cerut nicaieri CCR eliminarea conflictului de interese. Atunci au operat noaptea, acum opereaza ziua, doar ca in pasi mai mici impotriva sistemului de Justitie", adauga Turcan.

Deputatii desfiinteaza notiunea de conflict de interese: Ce alegi intre o ruda geniala si un prostalau care nu ti-e ruda?

Deputatii din Comisia Juridica au dezincriminat partial, marti, conflictul de interese in cazul functionarilor publici. Ei au reformulat definitia infractiunii, astfel incat, daca legea va fi promulgata, cei din urma vor scapa daca isi vor angaja rudele in cazul in care procurorii nu vor reusi sa demonstreze ca a fost prejudiciat interesul public.

In plus, deputatii juristi au mai impus un prag de 3 ani in care persoana condamnata pentru aceasta noua fapta nu mai poate ocupa din nou o functie publica. Pana acum, nu exista un termen limita, instanta fiind cea care stabilea pe ce perioada introduce restrictia.

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#modificari Cod Penal conflict de interese , #presedinte PNL