Raluca Turcan: PNL nu va vota bugetul. Este improvizat, mincinos si rupt de marile interese ale Romaniei

Miercuri, 13 Februarie 2019, ora 21:20
2602 citiri
Raluca Turcan: PNL nu va vota bugetul. Este improvizat, mincinos si rupt de marile interese ale Romaniei
Foto: Arhiva Facebook/ Raluca Turcan

Liderul deputatilor PNL, Raluca Turcan, a anuntat miercuri, la dezbaterile generale asupra proiectului legii bugetului de stat pe anul 2019, ca liberalii vor vota impotriva, considerand bugetul "indoielnic" din punct de vedere constitutional.

"Acest buget poarta semnatura unui prim-ministru care a picat toate examenele importante ale educatiei - admiterea la liceu, examenul de treapta a II-a, admiterea la facultate. Marele regres al societatii romanesti este ca o asemenea persoana a ajuns ulterior europarlamentar si prim-ministru al Romaniei. (...)

PSD este la guvernare, are presedintele Camerei, sefii comisiilor parlamentare importante, il are si pe domnul Valcov, marele guru in bugete, finante si cimitire si cu toate aceste avantaje, nu a reusit sa alcatuiasca un buget coerent si care sa fie dezbatut in conditii de legalitate optime. Cu trei luni intarziere am obtinut un buget improvizat, mincinos si rupt de marile interese ale Romaniei. Este indoielnic din punct de vedere constitutional. Este un buget exact ca Viorica Vasilica Dancila - pica cu brio toate testele care tin de prioritatile reale ale societatii romanesti. (...)

Este un buget al celor certati cu Codul penal si mai binevoitor cu infractorii decat cu romanii cinstiti. Acest buget 'Dragnea si Valcov' este carpit, laudat, contrazis si amendat exact in stil de interlopi politici. Este bugetul vitamina D, in loc sa fie un buget care sa primeasca un tratament pentru bolile cronice instaurate de guvernarea PSD. Este un buget promovat prin manipulari grosolane si dureroase. Puneti cinic in balanta cele patru milioane de copii ai Romaniei cu institutiile esentiale pentru siguranta noastra, a tuturor. (...) Sunt multe motive pentru care PNL nu va vota acest buget", a spus Turcan.

Ea a mai sustinut ca bugetul contine falsuri, precum "PSD este bun si da copiilor mancare din banii de la AEP, adica de la partidele politice, cand de fapt acelasi guvern PSD a marit cota alocata partidelor politice, autor-impostor Liviu Dragnea".

"Niciodata constructia, promovarea si sustinerea unui proiect de buget nu au ajuns atat de jos. (...) Este un buget intemeiat pe jaf, cu pretul distrugerii sectoarelor care sustin din greu bugetul", a mai spus Turcan.

Liderul deputatilor PNL a criticat si OUG 114/2018.

"Ordonanta ticalosiei domnilor Dragnea si Valcov spoliaza si demonizeaza firmele romanesti si straine, companiile de stat, toata administratia locala, banci, fura pensiile private ale tinerei generatii. Pe asta v-ati intemeiat dumneavoastra bugetul pe anul 2019. Procedati precum Chavez-Maduro, care au adus o tara cu bogatii mari, Venezuela, in mari lipsuri si faliment. Sper ca Romania sa nu ajunga in faliment in guvernarea dumneavoastra", a afirmat Turcan.

Deputatul PNL a sustinut si ca bugetul contine adevarate amenintari la adresa securitatii nationale.

"Stiti care sunt adevaratele amenintari? Faptul ca va bateti joc de sistemul de sanatate romanesc, faptul ca ati respins cu brutalitate propunerile PNL de a imbunatati infrastructura in sanatate. (...) Din opt spitale regionale, ati ajuns la trei, nici macar astea nu vor ajunge sa fie construite si degeaba ati majorat salariile medicilor, daca in continuare infrastructura este la pamant. Educatia este o rana deschisa si din nefericire este specialitatea PSD, din moment ce ati adus-o din nou in fruntea acestui minister pe doamna Ecaterina Andronescu, care stim foarte bine cum a reusit sa nenoroceasca cateva generatii de copii si de tineri", a spus Raluca Turcan.

Ea a mai afimat ca prin proiectul de buget pe anul 2019 investitiile sunt "amanetate".

Vezi si Scandal in Parlament, la dezbaterea bugetului. Opozitia a criticat proiectul, iar Teodorovici a raspuns cu atacuri la persoana

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Raluca turcan buget 2019, #buget 2019 neconstitutional Turcan , #stiri Raluca Turcan