Turcan: PDL niciodata nu a aparat o persoana suspectata de coruptie

Marti, 27 August 2013, ora 22:25 1213 citiri
Foto: Arhiva

Vicepresedintele PDL Raluca Turcan a declarat, marti, in legatura cu criticile lui Traian Basescu la adresa liderilor de partide, inclusiv a lui Vasile Blaga, sa nu se lege de DNA, ca "a fost o inexactitate de discurs care nu poate sterge evidenta" ca PDL a aparat mereu institutiile statului.

"Cred ca a fost o inexactitate de discurs care nu poate sterge evidenta. Evidenta este urmatoarea: PDL de fiecare data a aparat institutiile statului, in special institutiile din justitie impotriva abuzurilor politicienilor, in acelasi timp, PDL niciodata nu a aparat o persoana suspectata de coruptie, nu ati vazut vreun membru al PDL care sa faca zid sau sir in fata institutiilor justitiei", a afirmat Turcan, la o conferinta de presa.

Traian Basescu: Victor-Viorel Ponta sa guverneze, nu sa televizeze

Ea a facut aceste precizari la intrebarea legata de declaratia de luni a presedintelui Traian Basescu potrivit careia Victor Ponta, Crin Antonescu si Vasile Blaga "ar trebui sa aiba grija de infractorii pe care ii au in partide, nu sa se lege de institutiile statului care incearca sa ii apere pe cetateni de infractori".

Turcan a adaugat ca PDL este singurul partid care are trecut in Statut ca, in momentul trimiterii in judecata, un membru de partid sa fie suspendat sau, in momentul condamnarii, sa fie exclus.

"Asadar, PDL raspunde public prin fapte concrete tuturor preocuparilor privind persoanele suspectate de fapte de coruptie", a mai spus Raluca Turcan.

Ea a aratat ca presedintele partidului, Vasile Blaga, a solicitat, luni, intr-o conferinta de presa, celor din arcul guvernamental sa nu mai puna presiune pe DNA si ANI, sa le lase sa functioneze, pentru ca raspunderea in fata faptelor de coruptie nu trebuie sa aiba culoare politica.

Basescu a mai declarat ca nu accepta minciunile liderilor USL, Crin Antonescu si Victor Ponta, cu privire la controlul sau asupra DNA, adaugand ca acestia trebuie sa inteleaga ca DNA lupta impotriva infractorilor, nu a lor.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News