Turcan il acuza pe Dragnea ca a incalcat din nou Constitutia: Guvernul Romaniei si Parlamentul sunt luate pe persoana fizica

Marti, 09 Octombrie 2018, ora 17:51
4771 citiri
Turcan il acuza pe Dragnea ca a incalcat din nou Constitutia: Guvernul Romaniei si Parlamentul sunt luate pe persoana fizica
Foto: Facebook / Raluca Turcan

Liderul deputatilor liberali, Raluca Turcan, a apreciat marti ca sesizarea Curtii Constitutionale privind un conflict intre Parlament si Ministerul Public reprezinta un nou motiv de incalcare a Constitutiei de catre liderul PSD, Liviu Dragnea, iar demersul PNL de a-l demite pe acesta din fruntea Camerei Deputatilor are "o justificare reala".

"In continuare, PSD si institutiile statului roman lucreaza pentru agenda personala a lui Liviu Dragnea. Exista doua fronturi de atac. Unu: sa nu ajunga sa fie condamnat si sa faca puscarie; si doi: daca ajunge Liviu Dragnea sa fie condamnat, atunci legislatia pe justitie sa fie slabita si sa scape mai usor de aceasta condamnare. In acest sens, s-au intamplat cateva lucruri de o gravitate extrema. S-au inventat conflicte intre institutii si a fost sesizata CCR de catre oameni care conduc aceste institutii la comanda directa a lui Liviu Dragnea", a afirmat Turcan la Parlament.

Ea a sustinut ca social-democratul Florin Iordache, vicepresedintele Camerei Deputatilor, a sesizat CCR din partea Parlamentului "pe furis, fara nicio dezbatere".

"Pentru ca se afla intr-un conflict direct de interese Liviu Dragnea si nu putea in vazul tuturor sa sesizeze CCR pe un conflict intre Parlament si Ministerul Public, ieri i-a desemnat atributiile lui Florin Iordache pentru o zi. Acesta, in acelasi stil de OUG 13, pe furis, fara niciun fel de dezbatere, a sesizat CCR si toti parlamentarii au aflat din presa ca intre Parlament si Ministerul Public exista un conflict. Lucrul acesta ar trebui sa atraga atentia tuturor parlamentarilor de buna credinta, indiferent de partidele din care fac parte, si anume ca este inadmisibil ca institutia Parlamentului Romaniei sa fie luata pe persoana fizica si sa execute direct comanda lui Liviu Dragnea", a adaugat Raluca Turcan.

Liderul deputatilor liberali a spus ca si premierul Viorica Dancila a sesizat Curtea Constitutionala pentru un conflict intre Guvern si Inalta Curte.

"In aceeasi zi, alta institutie luata pe persoana fizica, Guvernul Romaniei, prin Viorica Dancila, a sesizat si el CCR pentru inca un conflict intre Guvern, de data aceasta, si Inalta Curte. Deci, si Guvernul Romaniei se afla pe persoana fizica", a mai afirmat Turcan.

PNL atrage atentia ca "Romania nu este la comanda lui Liviu Dragnea si un singur personaj nu poate sa controleze intreaga tara", a mai spus Turcan.

"De aceea, parlamentarii puterii trebuie sa accepte ca s-a invocat si s-a gasit un nou motiv de incalcare a Constitutiei de catre Liviu Dragnea si cu atat mai mult demersul PNL de a-l demite pe Liviu Dragnea din fruntea Camerei Deputatilor are o justificare reala. Ar fi o stire care ar face inconjurul lumii ca Liviu Dragnea sa plece in puscarie direct din fruntea Camerei Deputatilor. Cred ca am ajunge rusinea Europei, am ajunge rusinea fata de toate tarile civilizate de pe mapamond.

Asadar, PNL solicita public parlamentarilor puterii sa consemneze un nou moment de incalcare a Constitutiei de catre Liviu Dragnea. Noi contorizam aceste incalcari ale Constitutiei si urmeaza in cel mai scurt timp sa punem pe masa tuturor deputatilor motivele de incalcare flagranta a Constitutiei si a legilor statului roman de catre Liviu Dragnea si motivele pentru care acesta sa fie demis din fruntea Camerei Deputatilor", a declarat Turcan.

Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „într-o ţară civilizată ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi...
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
#Dragnea conflicte CRR, #Dragnea sesizari CCR , #deputat