Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Turcan ii solicita lui Dancila sa renunte la nominalizarea Rovanei Plumb pentru comisar european

Marti, 03 Septembrie 2019, ora 18:07
2995 citiri
Turcan ii solicita lui Dancila sa renunte la nominalizarea Rovanei Plumb pentru comisar european
Foto: Facebook Raluca Turcan

Deputatul PNL Raluca Turcan solicita prim-ministrului Viorica Dancila sa renunte la nominalizarea Rovanei Plumb pentru functia de comisar european si sa desemneze o persoana competenta si integraarata, ea considerand ca Dancila demonstreaza ca nu poate gandi mai departe de gardul propriului sediu de partid si ca o intereseaza mai mult promovarea clientelei PSD decat interesul tarii.

"Solicit prim-ministrului Viorica Dancila sa renunte la nominalizarea Rovanei Plumb pentru functia de comisar european si sa desemneze o persoana competenta si integra pentru acest post! Persistenta cu care premierul sustine o candidatura nepotrivita pentru un post de comisar european periciliteaza in mod grav sansele Romaniei de a ocupa un portofoliu important. Din nou, Viorica Dancila arata ca nu poate gandi mai departe de gardul propriului sediu de partid si ca o intereseaza mai mult promovarea clientelei PSD decat interesul tarii", afirma Raluca Turcan.

In opinia liderului deputatilor PNL, candidatura Rovanei Plumb este compromisa grav din doua puncte de vedere.

"Ea nu indeplineste criteriul integritatii, pentru ca este vorba de o persoana cu grave suspiciuni de coruptie, implicata intr-o ancheta penala. Din punctul de vedere al competentei, graitoare sunt "performantele" ministrului Rovana Plumb in gestionarea fondurilor europene. Or, nu este un secret pentru nimeni ca miliarde de euro din banii europeni au fost efectiv nefolositi de Romania pentru ca Guvernul nu a fost in stare nici macar sa ii solicite pentru proiecte de investitii!", sustine Turcan.

In opinia sa, functia de comisar european este reprezentativa nu numai pentru un grup politic sau partid, ci pentru toate statele europene, propunerea Romaniei trebuie sa corespunda unor criterii clare de profesionalism si integritate.

"Nu este clar cazul Rovanei Plumb. Solicit premierului sa ia in serios acest moment important pentru Romania, sa se consulte cu Presedintele Klaus Iohannis si sa mearga la audieri cu un candidat care sa poata indeplini cu succes functia de comisar", conchide deputatul liberal.

Prim-ministrul Viorica Dancila a discutat in 20 august la Bruxelles, cu presedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen pe tema comisarului european propus de Romania si a portofoliului pe care acesta l-ar putea primi.

Premierul Viorica Dancila a condamnat in repetate randuri criticile fata de propunerile de comisar european pe care le-a trimis la Bruxelles - Rovana Plumb si Dan Nica. Ea a spus insa ca, daca cele doua propuneri de comisar european nu sunt bune, Guvernul va veni cu altele. Viorica Dancila a precizat ca l-a informat pe presedintele Klaus Iohannis inainte de a trimite cele doua nominalizari la Bruxelles.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
#Turcan candidatura Rovana Plumb compromisa, #Rovana Plumb propunere comisar european , #presedinte PNL