Turcan, despre reintroducerea admiterii: PSD isi recunoaste esecul in educatie

Vineri, 12 Iulie 2013, ora 10:35 1891 citiri

Vicepresedintele PDL Raluca Turcan comenteaza intentia PSD-ul de a propune reintroducerea examenului de admitere in facultati, apreciind ca social-democratii isi recunosc esecul in domeniul educatiei, iar cea care conduce, de fapt, Ministerul Educatiei este Ecaterina Andronescu.

"Pe fondul presiunii publice cauzate de scandalurile de coruptie de la bacalaureatul din acest an, PSD e acum nevoit sa isi recunoasca esecul. De dragul imaginii, inamicul nr.1 al reformei in educatie, dna. Andronescu, anunta total neconvingator ca trece de partea reformei.

Un alt gest propagandistic care arata improvizatia care a caracterizat dintotdeauna politica PSD in domeniul educatiei", transmite Raluca Turcan, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Deputatul mentioneaza ca PDL a sustinut revenirea la examenul de admitere la facultate, dar ea trebuie sa se produca imbunatatind finantarea invatamantului universitar.

Facultatea, intra cine vrea, iese cine poate - ce modificari face Ministerul Educatiei

Admiterea la facultate, doar pe baza de examen - sondaj

"PDL a sustinut revenirea la examenul de admitere la liceu, chiar si cu mentinerea unui procent redus din notele de la gimnaziu. Dar pentru a avea relevanta si a constitui o masura de crestere a performantei prin competitie, invatamantul gimnazial trebuie sa ofere: evaluarea corecta a aptitudinilor; ghidarea copiilor spre forma de invatamant cea mai potrivita; sanse egale la educatie prin respectarea drepturilor elevilor in baza legii, cum ar fi decontarea transportului; motivarea profesorilor in functie de performanta.

Din aceste motive, o simpla modificare a paragrafului din LEN, privind admiterea, cum doreste dna. Andronescu, nu e suficienta", transmite Turcan.

Potrivit acesteia, prin aceasta modificare nu s-a face decat sa se "carpeasca un sistem care a fost afectat negativ de interesele electorale ale PSD sau de scandalurile cauzate de proasta gestionare a domeniului. Imaginea nu poate tine loc de politici coerente!".

D.R.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News