Raluca Turcan: Punct final la TVR-PSD, Alexandru Sasu trebuie sa plece

Luni, 22 Martie 2010, ora 21:02
4051 citiri
Raluca Turcan: Punct final la TVR-PSD, Alexandru Sasu trebuie sa plece
Foto: www.turcanraluca.ro

Deputatul Raluca Turcan saluta votul in plenul Parlamentului referitor la raportul de activitate al Societatii Romane de Televiziune pe anul 2008, programat saptamana aceasta, subliniind ca era si timpul pentru "inchiderea capitolului Alexandru Sassu".

"Ma ocup de multa vreme de subiectul TVR, tinand cont ca sunt presedinta Comisiei pentru Cultura din Camera Deputatilor (functie pe care am ocupat-o si in prima parte a precedentului meu mandat de deputat)", isi incepe Raluca Turcan argumentatia pe propriul blog.

"Am pledat constant pentru depolitizarea televiziunii publice si pentru profesionalizarea institutiei, avand si un proiect de lege bazat pe aceste principii. Sub mandatul lui Alexandru Sassu, televiziunea publica a functionat insa contrar principiilor mentionate", continua deputatul.

"De cand Alexandru Sassu a ajuns seful SRTV, televiziunea publica a fost treptat si cu metoda transformata in TVR-PSD. Din televiziune publica, TVR a devenit televiziune privata cu actionariat PSD. A fost introdus firul rosu intre Dorobanti si Kiseleff, iar Alexandru Sassu a indeplinit ordinele venite de la sediul PSD. Neutralitatea domnului Sasu in raport cu actorii politici a fost intotdeauna o fictiune, existand informatii despre mai multe intalniri intre Alexandru Sassu si Mircea Geoana, in special inaintea perioadelor electorale din anii 2008 si 2009. Se pare ca asemenea intalniri n-au incetat nici dupa decembrie 2009".

Politicianul continua: "Alexandru Sassu a probat limpede in ultimele luni de zile ca e doar un om de casa al lui Mircea Geoana, incercand sa-i ofere patronului sau cat mai multe servicii in campania electorala pentru alegerile prezidentiale. Voi reaminti doar doua lucruri punctuale: abuziva transmisie in direct pe TVR2 a participarii lui Mircea Geoana la mitingul electoral de 1 decembrie din judetul Constanta si fuga SRTV de rolul de principal actor mediatic in dezbaterile prezidentiale".

"Si din punct de vedere financiar SRTV are probleme, inregistrand pierderi de zeci de milioane de lei noi in 2008, in timp ce audientele au scazut constant. Cu bugete mult mai mici, alte televiziuni inregistreaza aproape permanent audiente mai mari si au cote de piata mai bune".

"Politica de resurse umane e si ea problematica, schemele de personal fiind umflate indirect prin plata unor colaboratori al caror numar ajunge sa-l concureze pe cel al angajatilor permanenti".

"Sunt convinsa ca Parlamentul va respinge raportul de activitate al SRTV din 2008, ceea ce va atrage automat demiterea conducerii institutiei. E timpul sa inchidem capitolul Alexandru Sassu din istoria televiziunii publice si sa propunem o conducere mai buna, mai profesionista, mai corecta", conchide Raluca Turcan.

A.I.

România, datoare cu zeci de milioane de euro către mari companii din străinătate. Turcan: ”Statul român nu şi-a respectat angajamentele”
România, datoare cu zeci de milioane de euro către mari companii din străinătate. Turcan: ”Statul român nu şi-a respectat angajamentele”
Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a declarat luni, 22 aprilie, că statul român a pierdut în instanță procese cu mari companii străine din domeniul producției de film, pe fondul...
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Raluca Turcan, #Raluca Turcan TVR, #Raluca Turcan Alexandru Sassu , #deputat