Raluca Turcan, propusa ministru al Muncii si Protectiei Sociale. Vicepremierul din Guvernul Orban a absolvit Institutul Puskin din Moscova

Miercuri, 23 Decembrie 2020, ora 09:12
11317 citiri
Raluca Turcan, propusa ministru al Muncii si Protectiei Sociale. Vicepremierul din Guvernul Orban a absolvit Institutul Puskin din Moscova
Raluca Turcan FOTO Facebook

Lista Cabinetului Florin Citu si programul de guvernare sunt depuse la Parlament la 23 decembrie 2020. Raluca Turcan a fost propusa pentru functia de ministru al Muncii si Protectiei Sociale in viitorul guvern.

Raluca Turcan s-a nascut la 2 aprilie 1976, la Botosani, potrivit cdep.ro si gov.ro.

Studiile Ralucai Turcan

In 1999 a absolvit Facultatea de Relatii Economice Internationale din cadrul ASE Bucuresti. In acelasi an, a devenit masterand in Comunicare si Relatii Publice in cadrul SNSPA Bucuresti. Detine diploma in rusa comerciala, obtinuta la Institutul Puskin din Moscova (1996-1999). A urmat un curs postuniversitar de perfectionare in domeniul securitatii si apararii nationale la Universitatea Nationala de Aparare "Carol I", Colegiul National de Aparare, in perioada 4-22 aprilie 2011.

A mai urmat: studii politice la American Council of Young Political Leaders, Washington, SUA; studii despre cadrul legal si institutional al Uniunii Europene la Universitatea Viena, Austria; studii politice organizate in cadrul Fellowship German Marshall Fund, SUA si studii de comunicare politica la Harvard Kennedy School, Atena, Grecia.

Experienta profesionala

A fost consultant Relatii Publice la Tofan Grup (1999-2000); expert parlamentar la Senatul Romaniei (2000-2004); cadru didactic asociat la Universitatea Transilvania Brasov si la Universitatea Romano-Germana din Sibiu (2001-2006), potrivit cdep.ro.

Consilier al presedintelui Consiliului National al PNL (2000-2002), consilier al presedintelui PNL (2002-2004) si membru in Biroul National de conducere al PNL (2004-2006). Membru fondator al Partidului Liberal Democrat (PLD). Dupa unificarea Partidului Democrat cu Partidul Liberal Democrat, in decembrie 2007, Raluca Turcan a ocupat in noua formatiune (PDL), functia de vicepresedinte (decembrie 2007-mai 2011 si iunie 2012-2014).

Din 2014 pana in decembrie 2016, a fost vicepresedinte al PNL, presedinte al Comisiei de Educatie din PNL. In decembrie 2016, a devenit presedinte interimar al PNL, functie detinuta pana in iunie 2017, data de la care detine functia de prim-vicepresedinte al Partidului National Liberal, conform gov.ro.

A fost deputat PNL de Sibiu (2004-2006), deputat independent (sept. 2006-febr. 2008) si PDL (febr.-nov. 2008). In legislatura 2004-2008 a ocupat functiile de presedinte al Comisiei pentru cultura, arte, mijloace de informare in masa (febr. 2005 - sept. 2006) si de secretar al Comisiei pentru egalitatea de sanse pentru femei si barbati.

Turcan, candidata din partea PDL si PNL

Raluca Turcan a candidat din partea PDL la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2008 pentru un post de deputat in orasul Sibiu (colegiul 2) si a castigat cu aproximativ 47% un nou mandat. In acea legislatura a fost presedintele Comisiei pentru cultura, arte, mijloace de informare in masa.

Realeasa deputat de Sibiu, pe listele ARD (PDL) la 9 decembrie 2012, in Colegiul 2. Pana in septembrie 2016 a fost secretarul Comisiei pentru invatamant, stiinta, tineret si sport, apoi a devenit vicepresedintele amintitei comisii. A facut parte si din Comisia permanenta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului pentru relatia cu UNESCO.

In 2016, a fost aleasa deputat pe listele PNL, fiind si lider al Grupului parlamentar PNL din Camera Deputatilor in perioada 2016-2019. A fost membru in Comisia pentru invatamant, stiinta, tineret si sport si vicepresedinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Franceza.

Din 4 noiembrie 2019, Raluca Turcan detine functia de vicepremier in cadrul guvernului condus de Ludovic Orban.

In urma alegerilor parlamentare din 6 decembrie 2020, a obtinut un nou mandat de deputat de Sibiu, fiind aleasa pe listele Partidului National Liberal.

Este cetatean de onoare al Statului Nebraska (SUA).

Coautor al unui dictionar englez-rus-roman de termeni economici, editat de ASE Bucuresti; coautor al cartii "Integrarea si politica fiscala europeana", Editura Infomarket. A publicat studii in domeniul integrarii europene si relatiilor publice.

Lista completa a ministrilor din viitorul guvern condus de premierul Florin Citu. Scandal in sedinta pentru nominalizarile PNL

Cine este Sorin Cimpeanu, propus ministru al Educatiei. Numele politicianului trecut recent la PNL, legat de scandalurile notorii de plagiat

Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Raportul Departamentului de Stat (DOS) al Statelor Unite ale Americii (SUA) pentru anul 2023, în legătură cu România, a relevat o mulțime de informații grave referitoare la corupția...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Raluca Turcan, #ministerul muncii, #PNL, #vicepremier , #stiri Raluca Turcan