Raluca Turcan, lui Cristi Preda: PDL nu-si gandeste pasii in functie de cerintele de pe blog

Marti, 16 Aprilie 2013, ora 13:35 1766 citiri

Alegerile interne de la PDL pentru desemnarea candidatului la presedintia Romaniei ar putea avea loc la inceputul anului viitor. O spune vicepresedintele PDL, Raluca Turcan.

Europarlamentarul Cristian Preda a scris recent pe blog ca PDL are nevoie urgenta de un candidat la prezidentialele din 2014, care sa fie "necrutator" cu candidatul USL, Crin Antonescu.

Raluca Turcan declara ca "PDL are propria agenda politica si nu-si gandeste pasii in functie de cerintele publice sau pe blog ale unor colegi, care evident, sunt binevenite".

Cristian Preda cere PDL sa nu-i mai "intretina narcisismul" lui Antonescu

"PDL face politica in interior, ia decizia in interior, se raporteaza cu solutii la USL, solutii care sa ajute romanii. In sensul acesta, vom avea un calendar intern de desemnare a candidatului la presedintia Romaniei, acest calendar va fi anuntat public si in plus, dorim ca pentru lansarea candidatului la presedintie sa parcurgem alegeri interne, asa cum se intampla in Statele Unite, pentru ca intr-adevar, PDL sa iasa cu cel mai bun candidat la presedintia Romaniei, care sa aiba atat notorietate si sprijin electoral din partea oamenilor, cat si sustinerea partidului, pentru ca e foarte posibil si am vazut situatii in care exista un candidat bun, cu notorietate, insa mecanismul politic nu vroia sau nu putea sa-l sprijine.

Asadar, alegerile interne pentru PDL sunt o preocupare", a spus vicepresedintele PDL, la RFI Romania.

Aceasta declara ca alegerile interne pentru desemnarea candidatului la presedintia Romaniei ar putea avea loc la inceputul lui 2014.

Eurodeputatul democrat-liberal Cristian Preda considera ca PDL are nevoie urgenta de un candidat la prezidentialele din 2014, care sa fie "necrutator" cu candidatul USL, Crin Antonescu, iar orice vorba buna pentru acesta sau liberali venita de la PDL submineaza de fapt relansarea partidului.

"Orice vorba buna despre PNL venita dinspre PDL e o subminare a sanselor de relansare a principalului partid de opozitie. Nu doar pentru ca PNL si PDL isi disputa electoratul de centru-dreapta, dar si pentru ca penelistii au un candidat la prezidentiale, care are sanse mari doar fiindca e deocamdata singurul care-si asuma competitia", spune Preda.

Citeste mai multe despre Turcan ii raspunde lui Preda: PDL nu-si gandeste pasii in functie de cerintele de pe blog ale unor colegi, pe RFI Romania.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News