Raluca Turcan: Legea audiovizualului va fi rediscutata la Senat

Miercuri, 18 Mai 2011, ora 19:55
1273 citiri
Raluca Turcan: Legea audiovizualului va fi rediscutata la Senat
Foto: Arhiva

Deputatul PD-L Raluca Turcan a declarat, miercuri, ca Legea audiovizualului nu va ramane in forma in care a trecut tacit, ci va fi rediscutata la Senat.

"Din pacate, Legea audiovizualului cu modificarile facute in Comisia pentru Cultura a Camerei Deputatilor a fost adoptata tacit, nefigurand pe lista de vot. Prin urmare, amendamentele prin care aceasta initiativa a fost substantial imbunatatita in Comisie nu au fost preluate", a precizat parlamentarul PD-L, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Raluca Turcan a mentionat ca legea va fi rediscutata la Senat, unde, impreuna cu colegii din Comisia pentru Cultura, spera sa reformuleze articolele, in spiritul modificarilor din Comisia de la Camera, astfel incat proiectul sa nu apara ca o ingradire a libertatii de exprimare, ci sa fie un instrument optim de reglementare si corectare a problemelor din dezbaterea media din acest moment.

"Obiectivul legii este sa imbunatateasca calitatea spatiului audiovizual si a dezbaterilor politice, incepand cu problemele legate de protectia minorului si pana la obligatia tuturor furnizorilor de servicii media de a asigura libertatea de exprimare si exprimarea pluralista de idei.In ceea ce priveste discutia din mass-media legata de cuantumul amenzilor stabilite prin acest proiect, cred ca se impun doua precizari", a mai declarat parlamentarul democrat liberal.

Raluca Turcan reitereaza ca dezbaterea despre modificarile necesare la Legea audiovizualului este mai larga si in niciun caz nu cred ca este util sa fie limitata doar la dimensiunea amenzilor.

"In al doilea rand, asa cum am mai spus, rediscutarea amenzilor are in vedere principiul gradualizarii sanctiunilor in functie de repetarea aceluiasi tip de abateri, un element care a plecat chiar din observatiile reprezentantilor mass-media, si nu majorarea plafonului", a mai declarat deputatul PD-L.

Raluca Turcan spera ca acest proiect sa nu fie abordat pe baza unor prejudecati sau a unor interpretari interesate, ci cu dorinta de a identifica solutiile optime la problemele existente.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#Raluca Turcan legea audiovizualului, #lege adoptata tacit Camera , #deputat
Comentarii
Poza Deniutz
Deniutz
rank 4
Foarte bine tanti .... Sa ne traiesti intr ' u ani multi si copii frumosi .............