Îngrămădeală-record la tăierea panglicii. Instituție inaugurată cu șapte foarfece de Raluca Turcan și liberali avizi de imagine

Joi, 23 Septembrie 2021, ora 12:09
5914 citiri
Îngrămădeală-record la tăierea panglicii. Instituție inaugurată cu șapte foarfece de Raluca Turcan și liberali avizi de imagine
7 persoane au tăiat panglica FOTO Facebook/ Raluga Turcan

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a postat miercuri, 22 septembrie, mai multe fotografii pe Facebook, din timpul vizitei de muncă din Tulcea.

Într-una dintre poze, Raluca Turcan apare împreună cu alte șase persoane, în timp ce tăia panglica la inaugurarea unui centru itinerant pentru copiii cu dizabilități din Delta Dunării.

„Am participat astăzi la inaugurarea singurului centru itinerant de recuperare pentru copiii cu dizabilități din localitățile izolate din Delta Dunării, un exemplu de servicii sociale integrate, parte consistentă a ceea ce ar trebui să fie asistența socială în România.

Un proiect inovativ al Fundației SERA România s-a concretizat astăzi cu sprijinul Penny și în colaborare cu Consiliul Județean Tulcea, fiind unul dintre cele mai clare exemple de bună practică în ceea ce privește parteneriatul public-privat.

În România avem aproape 79.000 de copii cu dizabilități, iar peste 650 sunt în județul Tulcea, unde există un singur centru de recuperare destinat celor mici, cu o capacitate de 80 de locuri.

Pentru aproximativ 100 de copii cu probleme medicale din Deltă, care nu aveau acces la servicii de recuperare, centrul amplasat pe o ambarcațiune dotată cu cabinete medicale și săli pentru diferite terapii va ancora în fiecare zi în localitățile lor de domiciliu.

Impactul acestui demers care începe astăzi în comunitățile izolate din Delta Dunării va fi imens, pentru că dincolo de numărul efectiv de copii care vor urca pe centrul plutitor pentru evaluare, recuperare medicală, consiliere psihologică, kinetoterapie ori logopedie, vorbim de membrii familiilor lor, care nu aveau nicio soluție pentru copiii în suferință.

Obiectivul meu, ca ministru al Muncii, este să modernizăm partea de asistență socială și îmi doresc ca acest lucru să aducă schimbări majore inclusiv pentru persoanele cu dizabilități.

Având în vedere sprijinul consistent pe care statul român îl va avea prin PNRR, cred că nu mai avem nicio scuză dacă lucrurile nu încep să se schimbe în acest domeniu.

În Planul Național de Redresare și Reziliență avem alocați peste 50,1 milioane de euro pentru reabilitarea, renovarea și dezvoltarea infrastructurii sociale pentru persoanele cu dizabilități și alți 730.000 de euro pentru reforma sistemului de protecție a persoanelor adulte cu dizabilități, în sensul intensificării acțiunilor de creștere a rezilienței sociale în comunitate pentru prevenirea instituționalizării și îmbunătățirea calității vieții lor.

Sunt sume importante care pot fi un punct de pornire pentru autorități și comunități care sunt cu adevărat preocupate de șansele pe care le dau persoanelor cu dizabilități, iar proiectul inaugurat astăzi în Delta Dunării ne arată tuturor că se poate”, se arată în mesajul postat de ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nou centru respiro pentru copiii cu dizabilităţi deschis în Capitală. Serviciile medicale pe care le oferă
Nou centru respiro pentru copiii cu dizabilităţi deschis în Capitală. Serviciile medicale pe care le oferă
Un nou centru respiro pentru copiii cu dizabilităţi din Capitală şi familiile lor a fost inaugurat, joi, 18 aprilie, pe Calea Şerban Vodă, de către Direcţia Generală de Asistenţă...
Exercițiu militar la Tulcea. Participă forţele terestre, aeriene şi navale
Exercițiu militar la Tulcea. Participă forţele terestre, aeriene şi navale
Ministerul Apărării organizează începând de joi, 18 aprilie, un exerciţiu de instruire cu termen scurt de notificare, în judeţul Tulcea, la acesta participând militari din Forţele...
#Raluca Turcan, #Ministrul Muncii, #copii dizabilitati, #tulcea , #stiri Raluca Turcan