Raluca Turcan ii cere din nou demisia managerului Spitalului Judetean Sibiu: "Este inacceptabil ca munca medicilor buni sa fie compromisa"

Luni, 16 Noiembrie 2020, ora 15:46
2279 citiri
Raluca Turcan ii cere din nou demisia managerului Spitalului Judetean Sibiu: "Este inacceptabil ca munca medicilor buni sa fie compromisa"
Raluca Turcan, vicepremierul Romaniei

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat luni ca este inacceptabil ca sanatatea si viata pacientilor sa fie puse in pericol din cauza deficientelor de management de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu si cere din nou demisia directorului Liliana Coldea.

"Am cerut, saptamana trecuta, vineri, demisia managerului Spitalului Judetean de Urgenta din Sibiu. Revin astazi cu aceeasi ferma solicitare. Am constatat cu totii deficientele manageriale de la Spitalului Judetean, dar etapele procedurii de demitere dureaza evident mai mult decat o demisie. Cu actualul management al Lilianei Coldea, sistemul sanitar din Sibiu va avea mult de suferit. Spitalul Judetean este, fara indoiala, cea mai importanta unitate sanitara intr-un oras si intr-un judet cu o rata mare a infectarilor.

Este o demisie pe care Liliana Coldea nu mi-o datoreaza mie, ci sibienilor si mai ales pacientilor care au trecut prin Spitalul Judetean. Este inacceptabil ca munca medicilor buni sa fie compromisa, increderea in spital zdruncinata, iar sanatatea si viata pacientilor puse in pericol din cauza deficientelor de management", a precizat, pentru AGERPRES, Raluca Turcan.

Directorul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Sibiu, medicul Liliana Coldea, nu a demisionat din functie, desi vicepremierul Raluca Turcan, a declarat vineri ca ii asteapta demisia, a precizat luni, purtatorul de cuvant al spitalului, Decebal Todarita.

"In momentul de fata doamna conferentiar doctor Liliana Coldea se afla la serviciu si isi exercita in continuare functia de manager", a declarat purtatorul de cuvant al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta.

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), Raed Arafat, a anuntat de vineri ca Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Sibiu ar urma sa fie controlat de Ministerul Sanatatii, pentru a se verifica cum s-a procedat in cazul pacientilor COVID-19.

"Cunoastem faptul ca au fost date memorii la nivelul managementului spitalului si poate de aceea trebuie sa vina Ministerul Sanatatii, sa vada ce s-a intamplat. DSU are rol inclusiv la UPU, dar cand intram in zona spitalului si managementului spitalului, aici trebuie sa intervina Ministerul Sanatatii", a declarat vineri Raed Arafat.

Directorul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Sibiu, medicul Liliana Coldea, ocupa aceasta functie din luna mai. Atunci a fost organizat un concurs pentru postul de director general al spitalului sibian, la care s-a prezentat doar Liliana Coldea. Schimbarea din functie a directorului general al spitalului sibian se poate face fie daca acesta demisioneaza, fie daca este demis de catre Consiliul Judetean, in baza unui raport al Corpului de Control al Ministerului Sanatatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Momentul în care o femeie din Sibiu fură 20 de lei, iar apoi se urcă într-un Mercedes de zeci de mii de euro VIDEO
Momentul în care o femeie din Sibiu fură 20 de lei, iar apoi se urcă într-un Mercedes de zeci de mii de euro VIDEO
O femeie a furat o pușculiță dintr-o cofetărie din Sibiu, în care erau 20 de lei, iar apoi s-a urcat într-un Mercedes ce valorează zeci de mii de euro. Momentul a fost surprins de camerele...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Sibiu, #raluca turcan spitalul judetean, #director , #stiri Raluca Turcan