Raluca Turcan: Gradatia de merit a devenit o afacere politica

Joi, 02 Mai 2013, ora 19:14
2770 citiri
Raluca Turcan: Gradatia de merit a devenit o afacere politica

In calitate de vicepresedinte PDL pe domeniul educatie, cultura, cercetare, culte, minoritati, Raluca Turcan s-a intalnit la Botosani cu mai multe cadre didactice membre PDL, pentru a discuta despre soarta invatamantului.

Asta in conditiile in care PDL vine cu argumente care sa arate ca ceea ce s-a facut in ultimul an in domeniul educatiei, pe plan legislativ, nu a facut decat sa aduca o grea lovitura invatamantului.

"M-am intanit cu colegii democrat-liberali si am prezentat solutii pentru imbunatatirea cadrului legal in invatamant. La Botosani s-a pus accentul pe mediul preuniversitar si am gasit sustinere cu solutii foarte clare pe urmatoarele subiecte: diversificarea alimentatiei in scoala, programul after school, motivarea cadrelor didactice, invatamant profesional si evaluarea din nou la facultate", a declarat Raluca Turcan, in cadrul conferintei de presa organizate la Botosani.

La modificarea Constitutiei, PDL sustine ca, odata cu includerea unui prag maxim de deficit bugetar de 3 la suta, sa se asigure si o finantare constanta a educatiei cu minim 5 la suta din PIB.

PDL-istii subliniaza un lucru pe care guvernantii ar trebui sa il aiba in vedere si anume ca finantarea educatiei duce la competitivitate, iar competitivitatea duce la crestere economica.

"In acest context s-a discutat cu profesorii PDL botosaneni problema motivarii cadrelor didactice. Pentru a ajunge la o motivare eficienta a cadrelor didactice avem nevoie de formarea acestora, de o selectare corespunzatoare si, deopotriva, de salarizarea corespunzatoare", a declarat Raluca Turcan.

PDL cere evaluarea transparenta a tuturor dosarelor pentru oferirea gradatiilor de merit

Cadrele didactice din PDL sustin ca in momentul de fata gradatia de merit a devenit o afacere politica. Nu exista criterii in constituirea comisiilor pentru evaluarea gradatiilor de merit si, in acelasi timp, criterii pentru comisia de contestatii.

"PDL cere imperativ sa existe transparenta in desemnarea comisiilor pentru evaluarea gradatiilor de merit, existenta unor criterii transparente pentru comisia de contestatii a gradatiilor de merit si o evaluare transparenta a tuturor dosarelor pentru oferirea gradatiilor de merit.

Exista semnale ca s-a politizat acest demers al oferirii gradatiilor de merit si politizarea duce la neperformanta", a declarat Raluca Turcan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Raluca Turcan educatie, #grade merit invatamant, #PDL masuri educatie , #PDL
Comentarii