Raluca Turcan: Exista nereguli financiare in raportul de activitate depus de Sassu

Vineri, 15 Mai 2009, ora 19:43 608 citiri
Foto: Arhiva

Presedintele Comisiei de cultura a Camerei Deputatilor, Raluca Turcan (PD-L), a declarat ca a descoperit nereguli financiare in raportul trimis Parlamentului de catre televiziunea publica, la capitolul achizitii, si ca are rezerve fata de votarea raportului.

Raluca Turcan (PD-L) a spus ca nu se poate pronunta cu certitudine asupra faptului daca va vota sau nu raportul de activitate al TVR pe anul 2008, afirmand ca in urma studierii acestuia a descoperit unele nereguli financiare. "Este vorba de capitolul achizitii. Am studiat mai atenta raportul, tocmai pentru ca a fost un scandal mai mare in presa", a declarat Turcan pentru NewsIn.

Raluca Turcan a spus ca se va hotari daca voteaza sau nu raportul doar dupa audierile programate in comisie, in care reprezentantii TVR pot sa-si aduca propriile argumente.

In ceea ce priveste raportul de activitate al postului public de radio, Turcan a spus ca nu l-a studiat.

Vicepresedintele Comisiei, pesedistul Victor Socaciu, a spus ca nu stie sa se fi luat la nivelul politic vreo decizie clara in ceea ce priveste inlocuirea lui Alexandru Sassu de la conducerea Televiziunii Romane.

"Din ultima discutie pe care am avut-o la grupul PSD, am stabilit ca raportul este in regula si ca il vom vota. Si nu stiu sa se fi schimbat pozitia noastra, a PSD", a declarat Socaciu pentru NewsIn. Deputatul PSD sustine ca partidul sau nu luase inca o decizie in ceea ce priveste radioul public, daca actualul director general, Maria Toghina, va primi un nou mandat sau nu, si care vor fi propunerile PSD pentru noul Consiliu de Administratie.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News