Vice PDL, despre relatiile lui Basescu si Udrea cu dreapta

Joi, 05 Iunie 2014, ora 16:30
7765 citiri
Vice PDL, despre relatiile lui Basescu si Udrea cu dreapta
Foto: Ziare.com

Vicepresedintele PDL Raluca Turcan este de parere ca Elena Udrea trebuie intrebata daca interesele sale "coincid cu cele ale dreptei, in mod real".

Deputatul PDL a vorbit, pentru Ziare.com, despre unificarea dreptei si posibilitatea ca aceasta constructie sa cuprinda si partidul in care se afla Elena Udrea, PMP, sustinut de presedintele Traian Basescu.

"Trebuie judecat daca prezenta dnei Udrea corespunde cu strategiile si asteptarile noii constructii. Inclusiv dna Udrea trebuie intrebata daca interesele dumneaei coincid cu cele ale dreptei, in mod real. Si cred ca merita urmarite cu atentie tendintele de la Congresul PMP", ne-a declarat Raluca Turcan.

Concluziile PMP dupa rezultatul alegerilor: Vor fuziona sau nu cu alt partid de dreapta?

Sedinta PMP, zguduita de tensiuni. Mai multi lideri isi doresc presedintia partidului

Vicepresedintele PDL considera ca Elena Udrea s-a inselat, cand a declarat, saptamana trecuta, ca unificarea dreptei nu se va realiza, din cauza resentimentelor liderilor acestora si a unor frustrari.

Raluca Turcan a precizat ca, dupa Congresul PMP din 7 iunie, se va decide daca acest partid va face sau nu parte din constructia dreptei unite.

"Merita urmarit ce se intampla la alegerile interne din PMP, pentru ca nu e o chestiune doar de lider, ci e o chestiune de strategie. Nu e o chestiune de persoana la PMP, ci de optiune politica", a subliniat presedintele PDL Sibiu.

PMP nu se leapada de Udrea: E exclus sa continuam fara ea

Cum ar putea fi si Basescu de folos dreptei

De asemenea, despre presedintele Traian Basescu, deputatul PDL a afirmat ca acesta ar putea da un sprijin important dreptei, insa "depinde mult de maniera in care ar face-o".

Raluca Turcan considera ca Traian Basescu a fost un candidat bun la alegerile prezidentiale din anul 2004, cand Theodor Stolojan a fost inlocuit in cursa pentru Cotroceni de actualul presedinte, insa este de parere ca "fiecare moment electoral poate sa beneficieze de candidati ai momentului".

Stolojan: Mesajul electoratului pentru noi si Basescu - "Daca ramaneti asa, ramaneti mici si jucati intre voi"

In plus, Turcan a precizat ca, in acest an, presedinte ar putea fi Klaus Iohannis sau Catalin Predoiu sau orice alta persoana "cu aptitudini sau asteptari de a fi presedinte al Romaniei".

"Pana la urma, trebuie ascultati alegatorii si nu urmarite asteptarile si interesele oamenilor politici. Momentul electoral din 2004 a fost unul marcat de neprevazut, din cauza imbolnavirii si retragerii dlui Stolojan. De aceea a aparut neprevazutul, pentru ca altfel am fi mers pe o constructie pregatita si gandita", ne-a mai spus presedintele PDL Sibiu.

Este posibila o dreapta unita fara Traian Basescu? - Sondaj Ziare.com

Scopul final: A scapa tara de PSD

Raluca Turcan a spus ca atat Klaus Iohannis, cat si Catalin Predoiu se supun acelorasi criterii - analiza sociologica, potential de crestere si capacitatea de a-l invinge pe Victor Ponta, in ce priveste potentialul candidaturii la prezidentiale.

"Desemnarea candidatului la Presedintia Romaniei, din partea dreptei, nu trebuie sa fie o lupta de orgolii, ci un moment al unei maxime responsabilitati, pentru a scapa tara de PSD. (...) In primul rand, trebuie clarificate alegerile din PNL si, paralel cu pregatirea alegerilor din PNL, practic se structureaza si constructia noii formatiuni de dreapta", a mai afirmat deputatul PDL, care considera ca Iohannis pleaca cu prima sansa la presedintia PNL si este "exponentul liberalilor care isi doresc ca partidul sa nu fie capturat de PSD".

Despre fuziunea PNL-PDL, viitorul presedinte si Traian Basescu Interviu cu Valeriu Stoica

PSD pierde si la Sibiu: Trebuie sa renunte la sloganul "Mandri ca suntem romani"

Nu in ultimul rand, Raluca Turcan a explicat ca problema numelui viitoarei constructii de pe partea dreapta este cea mai putin importanta, iar impotmolirea in denumirea noului partid ar fi un semn de neputinta politica.

"Eu cred ca poate fi gasita cea mai buna solutie, astfel incat sa se regaseasca toti alegatorii cu optiuni de dreapta si chiar toti alegatorii dezamagiti de fractionarea dreptei de pana acum, pentru ca aceasta constructie nu este pentru membri de partid, ci este pentru oamenii care cred ca Romania trebuie sa scape de PSD", a mai afirmat vicepresedintele PDL.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Raluca Turcan Udrea PMP, #Turcan PMP dreapta, #Turcan unire dreapta, #PMP unire dreapta, #Turcan candidat prezidentiale, #Turcan fuziune PDL PNL , #PDL