Raluca Turcan, despre Oprea la CSAT: Ponta se pricepe sa fuga de raspundere

Joi, 01 August 2013, ora 21:35 2771 citiri

Vicepresedintele PDL, Raluca Turcan, a declarat, joi, ca "probabil a fost o coincidenta" ca Victor Ponta si Liviu Dragnea au plecat in acelasi timp in concediu, lasandu-l pe Gabriel Oprea sa finalizeze problema CFR Marfa, afirmand ca "Ponta se pricepe sa fuga de raspundere".

Raluca Turcan a fost intrebata, joi, intr-o conferinta de presa, ce parere are despre afirmatia premierului Victor Ponta, care nu a exclus posibilitatea sa-l aiba "inlocuitor" pe vicepremierul Gabriel Oprea la sedinta CSAT (Consiliul Suprem de Aparare a Tarii) in cazul in care presedintele Traian Basescu o va convoca in perioada in care el este in concediu, respectiv in prima jumatate a lunii august.

Vicepresedintele PDL a raspuns ca "probabil a fost o coincidenta ca Ponta sa plece impreuna in concendiu cu domnul Dragnea si sa nu mai fie altcineva decat domnul Oprea inlocuitor al domniei sale la sefia Guvernului".

"Nu vreau sa cred ca a fost un gest politic calculat pentru a ascunde sub pres problema privatizarii CFR Marfa. La modul in care Victor Ponta se pricepe sa scape de raspundere si sa fuga de raspundere nu ar fi o mirare ca, dupa ceva timp, sa ne trezim ca domnul Ponta da vina pe domnul Oprea in privinta finalizarii contractului de privatizare", a spus Turcan.

La finalul intrevederii pe care Victor Ponta a avut-o cu reprezentantii FMI, CE si BM, la Palatul Victoria, premierul a fost intrebat de jurnalisti daca se va intoarce din concediu in cazul in care presedintele va convoca o sedinta a CSAT in prima parte a lunii august, pentru a se discuta situatia creata la CFR Marfa.

"Sa-l convoace domnul presedinte. De joi, am inlocuitor la conducerea Guvernului, care are dreptul de a ma reprezenta in totalitate, daca e ceva care apare intr-o ora, doua ore, domnul vicepremier Oprea are puteri depline", a spus primul-ministru.

CFR Marfa, pe masa CSAT - Basescu a convocat sedinta pentru vineri

Referitor la CFR Marfa, el a spus ca nu a mai vorbit cu Traian Basescu, dar a facut trimitere la Hotararea 73 din 27 septembire 2012 a CSAT, care stipuleaza, printre altele, ca unele privatizari trebuie supuse atentiei CSAT.

"Cred ca e clar cine a semnat hotararea: Presedintele Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, domnul presedinte Basescu. Deci, noi aplicam hotararea CSAT, daca mai e in vigoare. Daca nu, la primul CSAT o abrogam, si atunci nu mai trebuie sa prezentam CFR Marfa. Dar vreau sa spun sincer, este o discutie deja neserioasa", a mai spus Ponta.

Sedinta CSAT, vineri la 11:00

Presedintele Traian Basescu a convocat pentru vineri sedinta Consiliului Suprem de a Aparare a Tarii (CSAT) in cadrul careia se va discuta privatizarea CFR Marfa.

Sedinta, convocata la cererea Guvernului, va avea loc la ora 11:00, la Palatul Cotroceni, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale, remis Ziare.com.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News