R.Turcan: Ponta, mai periculos decat Nastase. Pentru el rolul presei e sa-l laude

Marti, 22 Octombrie 2013, ora 17:48
2049 citiri
R.Turcan: Ponta, mai periculos decat Nastase. Pentru el rolul presei e sa-l laude
Foto: Facebook/ Raluca Turcan

Deputatul PDL Raluca Turcan este de parere ca premierul Victor Ponta continua o "politica de intimidare a mass-media brevetata de Adrian Nastase", in urma respingerii motiunii pe Codul insolventei, in Camera Deputatilor.

"Codul insolventei demonstreaza ca Victor Ponta continua politica de intimidare a mass-media brevetata de Adrian Nastase, insa modul de operare a fost perfectionat, iar metodele s-au diversificat. De aceea, Victor Ponta este un pericol mai mare pentru democratie decat Adrian Nastase, mai ales prin faptul ca nu respecta nimic.

Statul devine un simplu instrument in mana fostului procuror politic Ponta. Se dau legi in interes politic personal, se dau ordine televiziunilor afiliate sa linseze oameni politici sau sa nu relateze despre actiunile opozitiei", a afirmat Raluca Turcan, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Vicepresedintele PDL subliniaza ca motiunea a fost initiata "ca reactie la abuzul institutional al Guvernului Ponta prin Codul Insolventei".

Motiunea pe Codul Insolventei, respinsa de deputati. PDL va sesiza CCR

"Ordonanta privind insolventa constituie un atac sever la libertatea de exprimare. Prin articolele exprese privind presa, continute de textul ordonantei, ca si prin controalele cu dedicatie trimise la publicatii, este devoalata preocuparea bolnavicioasa a lui Ponta de a distruge critica legitima, democratica, la adresa acestei guvernari incompetente. Conform lui Victor Ponta, rolul presei este de a-l lauda si de a nu-i pune intrebari incomode.

Victor Ponta si-a creat prin ordonanta respectiva un instrument personal, nu doar de subordonate ci si de santaj. Este vorba de santaj institutionalizat, coordonat chiar de capul Guvernului", a mai precizat Raluca Turcan.

Motiunea pe Codul Insolventei, depusa de 55 de deputati PDL si PP-DD, a fost respinsa, marti, cu 234 de voturi impotriva si 65 de voturi pentru. 21 de deputati s-au abtinut de la vot.

In acest document, initiatorii cereau "incetarea imediata a atacurilor asupra mediului de afaceri si a presei independente, revocarea imediata a Ordonantei de urgenta privind Codul Insolventei, punerea in dezbatere publica a acestui subiect deosebit de important si adoptarea acestuia de Parlament prin lege, si nu prin Ordonanta de Guvern".

F.N.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Raluca Turcan respingere motiune insoventa, #respingere motiune Cod insolventa, #Turcan insolventa Ponta , #deputat