Raluca Turcan a câştigat al treilea mandat de lider al PNL Sibiu

Vineri, 06 August 2021, ora 22:59
2572 citiri
Raluca Turcan a câştigat al treilea mandat de lider al PNL Sibiu
Raluca Turcan a fost susținută de Florin Cîțu FOTO Facebook/ Raluca Turcan

Raluca Turcan a fost realeasă vineri preşedinta Organizaţiei Judeţene PNL Sibiu cu 231 voturi, contracandidatul său, Constantin Şovăială, obţinând 82 de voturi.

"Prietenii liberali sibieni mi-au dovedit astăzi, prin vot, încrederea lor. Vă mulţumesc tuturor! Şi mulţumesc fiecăruia în parte! Mă onorează ce însemn pentru voi şi îmi dă putere ce sunt DOAR împreună cu voi!", a scris pe Facebook Raluca Turcan.

Susţinută de premierul Florin Cîţu, miniştri, preşedinţi de consilii judeţene, primari nu doar din judeţul Sibiu, Raluca Turcan a afirmat vineri că are o competiţie nu cu contracandidatul său, ci cu preşedintele PNL, Ludovic Orban.

"Nu credeam că vor fi colegi care să aibă indecenţa să facă referiri la mine, să susţină atacuri suburbane, aşa cum am văzut şi în spaţiul public, aşa cum vedem zilnic la televizor, nu doar împotriva mea (...) iar aici, la Sibiu, s-a încercat destabilizarea acestei organizaţii şi sub pretextul unei competiţii, de fapt au fost nişte manevre, dar nu înţeleg pentru ce. (...) Această competiţie nu este a mea cu Şovi (Constantin Şovăială n.r.), o spun direct, este a mea cu Ludovic Orban, pentru că din nefericire, domnule preşedinte al partidului, aţi girat ceea ce se întâmplă azi în PNL Sibiu", a spus Raluca Turcan în discursul ei.

Turcan susţine că l-a iertat pe Orban, care ar fi jignit-o.

"Multă lume în decursul timpului m-a întrebat cum am putut să colaborez cu Ludovic Orban, după jignirile pe care mi le-a adus în trecut. Am făcut-o pentru că am considerat că PNL merită acest efort şi l-am iertat (...). Faptul că acum se încearcă jocuri de culise la Sibiu (...), domnule preşedinte Ludovic Orban, şi pentru că m-aţi întrebat şi m-aţi provocat să vă spun de ce nu vă susţin", a mai spus Raluca Turcan.

În replică, Ludovic Orban a declarat presei că acuzele Ralucăi Turcan sunt "pure invenţii".

"Nu (am făcut jocuri de culise la Sibiu n.r.). Sunt pure invenţii. Eu sprijin un candidat din cauza faptului că practic o parteneră din echipa mea a decis să susţină pe altcineva, este exact o situaţie similară. Cum să răspund la nişte acuzaţii pentru care nu există nicio dovadă, nicio probă? Este o susţinere pentru un om care a fost alături de mine (Constantin Şovăială n.r.), care a fost secretarul general al acestei filiale şi a contribuit din plin la rezultate şi care este colegul meu ca preşedinte al Comisiei de apărare, care este un om serios, de caracter, un lider care poate să conducă PNL la victorie, în rest, este lipsit de fair-play, după discursul preşedintelui, deşi am arătat respect, să rămân în sală, pentru a asculta discursul celor doi candidaţi la preşedinţie, deşi suntem aşteptaţi la Alba şi se ştie lucrul acesta, să lansezi unui invitat care este şi preşedintele partidului, care nu are posibilitate să dea niciun fel de drept la replică, pur şi simplu nişte acuzaţii inventate", a replicat Ludovic Orban.

Iniţial, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat vineri, la Sibiu, în discursul său, că nu ştie de ce fosta sa "mână dreaptă" din guvern, Raluca Turcan, nu îl susţine la şefia partidului, aşa că a decis să nu o mai susţină nici el la conducerea Organizaţiei Judeţene PNL.

Ce alimente vor avea prețuri plafonate până la finalul anului. Cîțu: "Când elimini astfel de măsuri, prețurile explodează"
Ce alimente vor avea prețuri plafonate până la finalul anului. Cîțu: "Când elimini astfel de măsuri, prețurile explodează"
Prețurile plafonate ale alimentelor de bază rămân valabile în continuare după ce Președintele Klaus Iohannis a semnat prelungirea ordonanței de urgență care le reglementează miercuri, 27...
Ludovic Orban, abandonat de Filiala Sălaj: "Părăsim organizaţia Forţa Dreptei alături de 342 de membri. Nu mai corespunde cu viziunea şi valorile noastre"
Ludovic Orban, abandonat de Filiala Sălaj: "Părăsim organizaţia Forţa Dreptei alături de 342 de membri. Nu mai corespunde cu viziunea şi valorile noastre"
Preşedintele Organizaţiei Forţa Dreptei Sălaj, Sorin-Alin Pop, a demisionat din partid, împreună cu secretarul general Puşcaş Florin Mihai şi alţi 342 de membri, motivul constituindu-l...
#Raluca Turcan, #presedinte PNL Sibiu, #Florin Citu, #Ludovic Orban , #stiri Raluca Turcan