PNL vrea ca Grindeanu sa fie audiat in Parlament cu privire la doua ordonante "la fel de grave precum OUG 13"

Luni, 27 Februarie 2017, ora 17:18
6355 citiri
PNL vrea ca Grindeanu sa fie audiat in Parlament cu privire la doua ordonante "la fel de grave precum OUG 13"
Foto: Facebook/Raluca Turcan

Presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, luni, ca formatiunea pe care o conduce a depus o solicitare la Biroul Permanent al Camerei Deputatilor pentru audierea in Parlament, pe 6 martie, a prim-ministrului Sorin Grindeanu in legatura cu ordonantele de urgenta 6 si 9 care, in opinia liberalilor, sunt la fel de grave precum OUG 13, dar cu impact economic.

"Am luat decizia de a-l audia, in Parlament, pe primul ministru Grindeanu pe cele doua ordonante economice, Ordonanta 6 si 9, la fel de grave precum OUG 13, dar cu impact economic.

Din nefericire, s-a trecut peste o decizie a Guvernului care transforma bugetul statului intr-un buget pentru huzurul clientelei politice si credem ca este obligatoriu, in Parlament, ca premierul Grindeanu sa raspunda in fata parlamentarilor cu privire la acest arbitrariu care se stabileste in cheltuirea banului public, prin cele doua ordonante", a declarat Raluca Turcan.

Ea a precizat ca solicitarea a fost depusa deja la Biroul Permanent al Camerei Deputatilor pentru audierea prim-ministrului in cadrul "Orei Guvernului". De asemenea, Turcan a spus ca PNL a depus si la Senat o solicitare pentru dezbaterea in regim de urgenta a celor doua ordonante si respingerea lor.

"Aceste doua ordonante transforma autoritatile locale in vasali ai PSD, pentru ca 30 de miliarde din bani publici pentru credite de angajament care pot fi luate oricum, fara plafon si fara sanctiuni, inseamna de fapt dependenta autoritatilor locale de pixul si bunavointa ministrului Dezvoltarii Regionale", a mai precizat presedintele interimar al PNL.

Turcan a spus ca premierul Grindeanu trebuie sa raspunda de ce aceste doua ordonante creeaza un asemenea arbitrariu si o lipsa de transparenta in cheltuirea banilor publici.

Ce presupun cele doua ordonante

Precizam ca, la jumatatea lunii februarie, liberalii au cerut respingerea celor doua ordonante.

Raluca Turcan explica atunci ca ordonanta 6 transforma Ministerul Dezvoltarii intr-un "mamut care va administra aproximativ 30 de miliarde de lei dupa voia ministrului Shhaideh si dupa voia presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea".

"Prin Ministerul Dezvoltarii autoritatile locale pot lua credite de angajament in cadrul programului national de dezvoltare locala intr-un mod strict arbitrar, intr-un mod care depinde doar de voia ministrului Dezvoltarii Regionale, adica a domnului Liviu Dragnea. In felul acesta se creeaza un buget paralel fata de bugetul care a fost votat in Parlament. Un buget prin care se acopera din banul public interesele clientelei politice a majoritatii PSD-ALDE si in acelasi timp se introduce o discriminare intre autoritatile publice locale, intre cele favorizate de majoritatea PSD-ALDE si cele defavorizate", a aratat Raluca Turcan.

In ceea ce priveste ordonanta 9, Turcan preciza ca prin aceasta se elimina din Legea finantelor publice limitele creditelor de angajament si interdictia de a schimba destinatia banilor.

"Se elimina raspunderea penala in privinta abuzului an cheltuirea bugetelor publice locale. Cu alte cuvinte, Guvernul Grindeanu i-a asigurat domnului Liviu Dragnea nu doar albirea dosarului, ci si huzurul pe banul public si folosirea bugetului statului in scopul clientelei politice. (...) PNL va oferi in Parlament raspunsuri clare, solutii foarte clare ca banii sa fie cheltuiti transparent cu corectitudine si echilibru in ceea ce priveste alocarea acestor bani astfel incat ei sa duca la dezvoltarea autoritatilor locale si nu la favorizarea unei clientele de partid", a detaliat liderul PNL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#PNL audiere Grindeanu Parlament, #PNL Grindeanu ordonante , #presedinte PNL
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Poza MatusaTamara
MatusaTamara
rank 5
Este Agenda Secreta a latifundiarului socialist Dragnea-Cimitir