PNL propune o comisie de ancheta in cazul RISE Project vs Autoritatea de Protectia Datelor

Luni, 12 Noiembrie 2018, ora 20:36 2340 citiri
Foto: captura video Facebook/Raluca Turcan

PNL propune infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta cu privire la demersul Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal in legatura cu anumite informatii furnizate opiniei publice de RISE Project, a an untat liderul deputatilor liberali, Raluca Turcan.

"PNL solicita comisie de ancheta cu privire la Autoritatea de Supraveghere a Datelor cu Caracter Personal si la demersul acestei institutii impotriva unei institutii de presa independente, amenintand aceasta institutie cu amenda si cu presiune daca nu dezvaluie sursele de informatii.

Ce poate fi mai antieuropean si mai antidemocratic decat sa soliciti unei institutii de presa sa faca publice sursele de informatii?

Practic, prin acest comportament se creeaza premisa ca o institutie a statului roman sa functioneze din nou la comanda unei singure persoane si sa intimideze o institutie de presa libera, care a ajuns in posesia unor documente, ce-i drept foarte relevante legate de domnul Liviu Dragnea.

Ganditi-va ca maine oricare dintre dumneavoastra ati putea fi in aceeasi situatie, oricare dintre dumneavoastra ati putea ajunge victima unei institutii care trebuie sa fie independenta, dar care de fapt actioneaza la comanda politica, ingradindu-va activitatea si spiritul pe care dumneavoastra trebuie sa il respectati si orice institutie de presa trebuie sa il respecte - acela de a informa cetatenii intr-un mod echilibrat, impartial si corect", a spus Turcan, luni, la Palatul Parlamentului.

Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal a anuntat, in urma cu trei zile, ca a solicitat RISE Project informatii, "ca urmare a sesizarii primite de la o persoana fizica, ce a semnalat posibile incalcari ale legislatiei privind protectia datelor cu caracter personal, prin postarile realizate de aceasta publicatie in spatiul public".

RISE Project anuntase anterior ca a primit o notificare de la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, in care i se solicita divulgarea surselor in cazul anchetei #TeleormanLeaks.

Citeste si

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News