PNL ameninta Guvernul cu motiunea de cenzura "in secunda 2" daca adopta ordonantele si se asteapta la sustinere din PSD

Joi, 26 Ianuarie 2017, ora 16:24
5806 citiri
PNL ameninta Guvernul cu motiunea de cenzura "in secunda 2" daca adopta ordonantele si se asteapta la sustinere din PSD
Foto: Facebook/ Raluca Turcan

Presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a anuntat ca partidul sau va depune o motiune de cenzura daca Guvernul va aproba proiectele de ordonanta de urgenta privind gratierea si modificarea Codului Penal.

"In momentul in care vom realiza ca prioritatea majoritatii parlamentare si a Guvernului este de a salva hotii din puscarii, vom depune motiune de cenzura. In secunda 2.

Nu vom avea nici cea mai mica retinere sa ne luptam cu toate instrumentele parlamentare impotriva unui abuz la adresa oamenilor cinstiti din aceasta tara. Romanii cinstiti nu vor sa vada legi facute pentru un grup restrans, ci pentru cei multi, pentru cei care respecta legea si platesc taxe.

Aici vorbim despre suprematia legii, trebuie sa fie egala pentru toata lumea. Nu se poate sa faci legea doar pentru ce iti convine tie ca om politic. Este o sfidare la adresa intregii natiuni.

Suntem angajati in acest efort, suntem angajati sa sustinem referendumul, daca el se va realiza. (...) PNL trebuie sa transmita mesajul tuturor ca legea este aceeasi pentru toata lumea. Daca sunt oameni influenti care gresesc, se duc in Parlament cu o majoritate politica si isi fac legi pentru ei, pentru a se albi", a spus Raluca Turcan, joi, dupa sedinta PNL.

Presedintele interimar al PNL anuntase inca de saptamana trecuta ca partidul ia in calcul motiunea de cenzura.

In plus, Turcan spune ca parlamentarii PNL vor sustine motiunea simpla a USR pe Justitie.

"Mi se pare firesc sa sustinem orice demers, fie de la USR sau din alta parte, impotriva abuzurilor. Daca USR va initia aceasta motiune simpla, PNL o va sustine", subliniaza deputatul PNL.

Turcan: Semnale de alarma in randul membrilor PSD, multi parlamentari sunt nemultumiti

Raluca Turcan spune ca si in randul parlamentarilor PSD sunt nemultumiri din cauza ordonantelor pe justitie.

"Avem deja informatii ca o treime dintre parlamentarii PSD sunt ingrijorati in legatura cu derapajele privind protectia in fata coruptiei de catre PSD. Daca sunt parlamentari de buna credinta, ii asteptam sa vina si la motiunea simpla, si la cea de cenzura.

(...) Sunt semnale de alarma si de ingrijorare foarte serioase din randul membrilor PSD. Dl Liviu Dragnea a ajuns sa aiba o problema in partid, pentru ca oamenii au inteles ca preocuparea lui Dragnea este pentru el si pentru cei putini din jurul sau.

Cred ca sunt parlamentari de buna credinta, care atunci cand vor fi pusi sa aleaga, vor opta sa fie de partea oamenilor", a mai precizat presedintele interimar al PNL.

Demersuri pentru revocarea lui Ciorbea

Acesta a explicat ca PNL a inceput si demersurile pentru revocarea Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, unul dintre motive fiind faptul ca acesta a contestat la CCR legea care l-a impiedicat pe Dragnea sa fie premier.

"De asemenea, am decis sa incepem demersurile de revocare din functie a Avocatului Poporului, dl Victor Ciorbea. A politizat aceasta institutie si s-a comportat ca un vasal al PSD, ca un executant umil al PSD.

Va mentionez reactia exagerata de contestare dupa cativa ani a unei legi care interzice condamnatilor sa faca parte din Guvern. Si modul public prin care Victor Ciorbea raspunde solicitarilor PSD, in dispret fata de popor", a mai spus Raluca Turcan.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Raluca Turcan motiune cenzura Guvern, #Turcan motiune simpla Justitie, #Turcan revocare Avocatul Poporului, #Turcan ordonante Justitie , #presedinte PNL