PDL: Demiterea directorului IGR, executata la comanda lui Victor Ponta

Joi, 17 Octombrie 2013, ora 17:23 1922 citiri
Foto: Arhiva

PDL a anuntat ca il cheama pe ministrul Mihnea Costoiu in fata comisiei pentru invatamant a Camerei Deputatilor pentru a da explicatii cu privire la demiterea directorului IGR pe care democrat liberalii o considera ca fiind represiva si executata la comanda.

PDL a depus o cerere de audiere a ministrului Costoiu si a directorului IGR demis Stefan Marincea, a anuntat joi vicepresedintele PDL Raluca Turcan, potrivit unui comunicat.

"PDL a facut acest demers pentru ca demiterea directorului IGR este represiva si executata la comanda lui Victor Ponta, ca urmare a declaratiilor facute de director Marincea pe subiectul Rosia Montana care nu au fost pe placul guvernului USL. Directorul a fost o voce auzita pe acest subiect, abordat de USL cu minciuni, date false, ilegalitati, pentru manipularea cetatenilor si pentru a servi intereselor unor politicieni", a spus Raluca Turcan.

Marincea, dupa demiterea de la IGR: Cineva are o imagine falsa ca as fi un adversar al unui anumit proiect minier

Raluca Turcan a sustinut ca, potrivit codului Muncii, pentru persoane aflate in posturi de conducere, este necesar un preaviz de 30 de zile.

"Cu toate acestea, Mihnea Costoiu a primit un ordin pe care l-a executat fara sa comenteze. In consecinta, prin fax, directorul IGR a fost demis. Nici macar pretextul invocat nu a avut baza legala. Majoritatea de 70% in Parlament face Guvernul USL sa nu aiba nici cea mai mica problema cu incalcarea legii. (...) Lui Mihnea Costoiu i-a fost suficienta o singura remarca in sedinta de guvern din partea lui Victor Ponta si a incalcat din nou legea. Legea a devenit din nou auxiliara, un moft", a spus Raluca Turcan.

A.C.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News