PDL acuza Guvernul ca vrea sa modifice anul scolar pe furis

Vineri, 27 Iunie 2014, ora 19:48
2524 citiri
PDL acuza Guvernul ca vrea sa modifice anul scolar pe furis
Foto: Facebook/Raluca Turcan

Vicepresedintele PDL Raluca Turcan acuza Guvernul ca vrea sa modifice structura anului scolar "pe furis" si ca in acest fel "destabilizeaza scoala romaneasca".

Deputatul PDL face referire la un proiect de Ordin de Ministru privind structura anului scolar, despre care spune ca nu a fost pus in dezbatere publica cel putin 30 de zile inaintea intrarii in vigoare.

"Proiectul a fost publicat pe site-ul MEN cu numai o saptamana inaintea incheierii perioadei de dezbatere si nu s-a permis cadrelor scolii, elevilor si parintilor sa faca o analiza corecta si pertinenta, sa formuleze alte propuneri.

Ministerul nu poate modifica structura anului pe furis, intr-o perioada extrem de aglomerata - inspectii speciale/probe practice pentru examenul de titularizare, desfasurarea probelor de evaluare a competentelor pentru examenul de bacalaureat, incheierea situatiei scolare pentru elevii de clasa a VIII-a", sustine Raluca Turcan, intr-un comunicat remis Ziare.com.

De asemenea, vicepresedintele PDL cere, in numele partidului, sa se renunte la vacanta intersemestriala, afirmand ca eliminarea acesteia ar duce la prelungirea vacantei de iarna cu inca o saptamana, ceea ce ar aduce mai multe avantaje. Printre acestea se numara economia pe care scolile o pot face la incalzire si alte utilitati, dar si beneficii pentru sectorul turistic, argumentand ca in ianuarie se incheie perioada sarbatorilor crestine de iarna - Boboteaza si Sfantul Ion. In plus, Raluca Turcan spune ca astfel ortodocsii de rit vechi ar putea sarbatori Craciunul in liniste.

Totodata, deputatul sustine renuntarea la saptamana de vacanta din luna noiembrie, ceea ce ar duce la finalizarea cursurilor cu o saptamana mai devreme, pe data de 12 iunie 2015, odata cu absolventii claselor a VIII-a.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Raluta Turcan vacanta scolara, #Turcan vacanta elevi, #Turcan Guvern scoala , #PDL