Demisia lui Tariceanu, ceruta din PNL: Un fel de gainar cu papion, vasalul lui Ponta

Vineri, 27 Martie 2015, ora 14:35
4654 citiri
Demisia lui Tariceanu, ceruta din PNL: Un fel de gainar cu papion, vasalul lui Ponta
Foto: Facebook/ Raluca Turcan

Vicepresedintele PNL, Raluca Turcan, sustine ca presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, ar trebui sa-si dea demisia din fruntea acestei institutii, aratand ca a devenit "un fel de gainar cu papion" si este "un vasal" al lui Victor Ponta, dupa votul de miercuri privind incuviintarea arestarii senatorului PSD Dan Sova.

"Tariceanu trebuie sa demisioneze din fruntea Senatului pentru palmarea hotararii Parlamentului pe votul de arestare al lui Sova. In caz contrar, consider ca a coborat intr-o groapa morala. A devenit din sef de Senat un fel de gainar cu papion care doseste acte.

Un sef de Senat trebuie sa respecte legea, nu sa fuga cu hotararea Parlamentului, sa fie subordonatul lui Victor Ponta. Tariceanu este vasalul care sprijina oprirea tavalugului care ar duce la caderea guvernului Ponta", sustine Raluca Turcan, intr-o declaratie remisa Ziare.com.

Acuzatii din PNL: Daca il arestau pe Sova cadea Guvernul. Duce direct la Victor Ponta

PNL cere demisia lui Tariceanu, dupa votul in cazul Sova: A incalcat Constitutia!

Si prim-vicepresedintele PNL, Catalin Predoiu, a cerut miercuri demisia din functia de presedinte al Senatului a lui Calin Popescu Tariceanu, argumentand ca acesta a incalcat Constitutia, dupa ce in urma votului nu s-a incuviintat arestarea lui Dan Sova.

Basescu, despe votul in cazul Sova: Tariceanu, sluga lui Ponta, trebuie sa ajunga urgent in fata justitiei (Video)

De asemenea, fostul presedinte Traian Basescu a sustinut in aceeasi zi ca Tariceanu a incalcat Constitutia si a comis un grav abuz in serviciu: "Aceasta sluga a lui Victor Viorel Ponta trebuie sa ajunga urgent in fata justitiei".

Tariceanu, despre cazul Sova: Presedintele Senatului nu raspunde de votul alesilor (Video)

In schimb, Calin Popescu Tariceanu a explicat intr-o scurta conferinta de presa argumentele legislative care au stat la baza respingerii solicitarii DNA de incuviintare a arestarii preventive a lui Dan Sova si a precizat ca presedintele Senatului "nu are decat un singur vot si nu raspunde pentru voturile celorlalti".

Mirul salveaza parlamentarii de DNA: Sova scapa, Valcov poate fi arestat

Dan Sova a fost scapat, miercuri, de colegii sai din Senat de arestare preventiva, acestia votand impotriva cererii DNA. La fel ca si senatorul PNL Varujan Vosganian in urma cu cateva saptamani, Sova le-a vorbit colegilor despre Dumnezeu, Buna Vestire si a fost uns cu mir in plenul Senatului.

Scandal dupa votul in cazul Sova - PNL contesta la CCR si cere alegeri anticipate

In schimb, senatorii au incuviintat cererea DNA de avizare a retinerii si arestarii preventive a senatorului PSD Darius Valcov, fost ministru de Finante.

In timp ce Dan Sova le-a cerut colegilor sa respinga prin vot solicitarea procurorilor, Darius Valcov le-a solicitat contrariul, spunand ca altfel va fi obligat sa isi dea demisia din Senat. Valcov nu a dat mai multe detalii.

F.N.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Raluca Turcan demisie Tariceanu, #Raluca Turcan Tariceanu gainar, #Turcan Tariceanu vasal Ponta, #Turcan Tariceanu vot Sova , #deputat