De ce nu e PNL la guvernare: Parlamentari pentru alta majoritate nu se scot din joben

Luni, 06 Aprilie 2015, ora 12:21
2039 citiri
De ce nu e PNL la guvernare: Parlamentari pentru alta majoritate nu se scot din joben
Foto: Facebook/Raluca Turcan

Raluca Turcan spune ca PNL nu este dispus sa faca orice "doar pentru a fi la guvernare" si precizeaza ca alegatorii trebuie sa inteleaga faptul ca "oamenii politici din Parlament care sa dea o alta majoritate nu se scot acum din joben, nu se inventeaza unii curati-curatei".

"Este important sa nu-i mintim pe oameni si sa inteleaga ca o noua majoritate poate fi obtinuta in momentul de fata pe cateva cai: venind unii oameni care au plecat din PNL si acum doresc sa se reintoarca sau prin niste aliante in Parlamentul Romaniei, dar care sunt facute cu partide pe care cetatenii deja le cunosc foarte bine si ma refer la UNPR, PC, UDMR si alte partide care graviteaza in jurul PSD si care ar putea fi preluate intr-o alta majoritate.

Deci este dificil in momentul de fata sa schimbi majoritatea, pentru a avea un nou guvern", a declarat Raluca Turcan, la RFI Romania.

Blaga isi doreste ca PNL sa intre la guvernare de Paste: Populatia vrea schimbarea

O noua majoritate parlamentara trebuie formata din "oameni de calitate", considera vicepresedintele PNL.

"Mie mi se pare absolut corect ca cei care ne asculta si ne urmaresc sa inteleaga situatia, nu trebuie mintiti, nu trebuie amagiti. Oamenii politici din Parlament care sa dea o alta majoritate nu se scot acum din joben, nu se inventeaza si vin unii nou-nouti, curati-curatei, care sa formeze o majoritate parlamentara.

Sunt cei trimisi in Parlament de vechea lege si de catre partidele politice care acum sunt in majoritatea parlamentara a PSD sau care au migrat de la PDL sau PNL. Acestia sunt oamenii politici din Parlament. De aceea, trebuie foarte bine cantarit cat de mult poate sa mearga acest compromis pentru obtinerea unui nou guvern", a mai afirmat Turcan.

Totodata, aceasta nu exclude varianta ca PNL sa ajunga la guvernare de-abia dupa alegerile de anul viitor: "Nu sunt dispusa ca om politic sa fac orice doar pentru a fi la guvernare".

Citeste mai multe despre Raluca Turcan: E dificil sa schimbam acum majoritatea, politicienii curati nu se scot din joben, pe RFI Romania.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Raluca Turcan majoritate, #Raluca Turcan PNL Guvernare, #PNL guvernare , #deputat