Ce rol vede PDL pentru Biserica, in societate: Ajutorarea copiilor cu parinti plecati in strainatate

Joi, 05 Iunie 2014, ora 09:52
2565 citiri
Ce rol vede PDL pentru Biserica, in societate: Ajutorarea copiilor cu parinti plecati in strainatate

Vicepresedintele PDL Raluca Turcan spune ca misiunea Bisericii in societate ar trebui sa se manifeste mai mult prin ajutorul dat copiilor cu parinti plecati in strainatate.

"Eu sunt o mare sustinatoare a cresterii rolului Bisericii in societatea romaneasca si cred ca misiunea Bisericii ar trebui sa se manifeste mult mai pregnant pe partea de asistenta sociala si sprijin pentru categorii defavorizate.

Cred ca ar fi foarte important pentru Biserica sa intervina cu sprijin pentru copiii cu parinti plecati la munca in strainatate. Sunt peste 200.000 de copii care au copiii plecati la munca in strainatate, care in momentul de fata sunt in grija bunicilor si beneficiaza intr-un mod redus de indrumare pe parcursul procesului de educatie.

Deci acolo cred ca Biserica are un spatiu foarte mare de manevra si ar trebui sa se implice mult mai mult", a declarat Raluca Turcan, pentru Ziare.com.

Aceasta a detaliat, afirmand ca modalitatile prin care Biserica poate ajuta copiii cu parinti plecati la munca in afara tarii il reprezinta "sprijinul pe timpul zilei - gen proiecte after-school, de pregatire a orelor de curs, de alimentatie dupa orele de curs, chiar de ajutor la domiciliu".

Religia, predata in scoli doar cu binecuvantarea Bisericii. Ce spune ministrul Educatiei

Deputatul PDL a amintit ca a fost initiatoarea proiectului de lege de parteneriat dintre stat si unitatile de cult, pentru ca statul sa sprijine interventia Bisericii pe latura de asistenta sociala.

De asemenea, comentand protocolul semnat saptamana trecuta intre Patriarhie, Ministerul Educatiei Nationale si Secretariatul de Stat pentru Culte, vicepresedintele PDL pentru politici in educatie, cercetare, cultura si culte a subliniat ca orele de religie din scoli sunt "suficiente".

"In privinta rolului in sistemul de educatie, eu cred ca orele de religie sunt suficiente, atata timp cat ele sunt tinute de oameni bine pregatiti si cat incearca, pana la urma, sa ofere un echilibru si o ghidare spirituala si educativa copiilor", a mai declarat Raluca Turcan.

Religia in scoli: Valorile si simbolurile religioase ortodoxe, respectate obligatoriu

Protocolul prevede ca personalul didactic sa fie incadrat pe catedre de religie - cultul ortodox in unitatile de invatamant preuniversitar cu avizul scris al chiriarhului (binecuvantare), in timp ce retragerea motivata a acestui aviz duce la incetarea de drept a contractului individual de munca, conform legislatiei in vigoare.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Raluca Turcan rol Biserica, #Turcan Biserica ajutorare copii, #PDL rol Biserica societate , #PDL