Raluca Pruna: Nu cred ca Toader isi asuma rolul de pacalici al coalitiei, e doar un Narcis ratat

Sambata, 24 Februarie 2018, ora 12:28
9330 citiri
Raluca Pruna: Nu cred ca Toader isi asuma rolul de pacalici al coalitiei, e doar un Narcis ratat
Foto: Facebook/ Raluca Alexandra Pruna

Fostul ministru al Justitiei Raluca Pruna il numeste pe actualul ocupant al aceste functii, Tudorel Toader, "un Narcis ratat, indragostit iremediabil de forma sa fara fond", si adauga ca nu crede ca acesta isi asuma "rolul de pacalici al coalitiei".

Pruna scrie, intr-un mesaj postat pe contul sau de Facebook, cum a citit raportul ministrului Justitiei, despre care precizeaza ca nu crede "o iota".

"Am citit 'raportul' Toader. Ma numar printre demodatii care inca citesc atent, cu pixul in mana. Am economisit mina - asta e vestea buna. Platforma Romania 100 din care fac parte va explica curand de ce raportul nu are niciun continut. Pe puncte, cu trimitere la lege, riguros, asa cum raportul Toader rateaza magistral sa fie.

Unii amici care inca mai cauta rationalitate intr-o mocirla cu program se gandesc ca poate dl Toader asuma rational rolul de pacalici al coalitiei, cu scopul foarte nobil de a salva simbolul luptei pentru statul de drept. Nu cred o iota.

Dl Toader e un Narcis ratat, indragostit iremediabil de forma sa fara fond. Vedeti primele 5 minute din conferinta de presa... totul este despre rol, despre personajul principal fara lume in jur, teoria conspiratiei, podestrul adus de un angajat la Minister (se urca, nu se urca, aceasta-i intrebarea) si jurnalistii care Doamne fer' ar putea fotografia un raport fasait...", noteaza pe contul de Facebook Raluca Alexandra Pruna.

Aceasta sustine ca ii este rusine, "rusine ca un jurist de varf, daca judecam dupa demnitati, din tara in care m-am format ca om, ca jurist, poate pune on stage un spectacol atat de penibil".

"Stiti rusinea aceea pe care o resimti cand cineva cu care accidental imparti ceva (roman, jurist, ministru al justitiei) se face iremediabil de ras? E rusinea aceea pura si irationala, in care nu ai nicio vina decat aceea ca respiri aceeasi limba. E o rusine ca la carte, dupa orice standard, in Romania si in lumea larga. Lume care noroc ca e totusi mica, o ulita dintr-un sistem solar marginal".

In incheiere, Raluca Pruna scrie despre lupta cu procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, pe care o numeste "dna K", aluzie la personajul din romanul "Procesul" al lui Kafka, si mentioneaza ca aceasta "e numai o femeie", dar "una cat mii de barbati care au ocupat butoanele cetatii".

"Lupta cu dna K, nu este despre dna K. Este despre noi si valorile minimale intr-o societate democratica. Dna K este scutul slabiciunii noastre, a celor care am plecat, a celor care nu vrem sa ne intoarcem, care nu vrem sa votam, care traim intre zidurile cetatii fara a ne simti parte din cetate, a celor care am ridicat propriile ziduri intre noi si cetatea pervertita.

Dna K nu e Mesia, e numai o femeie. Una cat mii de barbati care au ocupat butoanele cetatii. Si nu e perfecta. Caci e om. Dar e mai buna decat cei mai multi dintre noi si decat noi toti laolalta, caci sta stoic si duce o lupta care e a noastra, a tuturor. Si nu pleaca, scarbita, fara sa se uite inapoi. Ca mii de romani, in fiecare luna.

Dna K duce lupta pentru o tara pe care conducatori vremelnici au decis sa o piarda in anul centenarului ei. In rest, cand cetatea va fi condusa de persoane fara rendez-vous lunar la sectii penale de prin instantele tarii, putem vorbi si despre cum poate fi DNA mai bun decat este. Pana atunci e razboi, iar la razboi te alaturi celui care duce lupta. Acum, dna K", incheie Raluca Pruna.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Raluca Pruna Toader Narcis ratat, #Pruna Toader pacalici, #Tudorel Toader raport Kovesi , #ministrul Justitiei