Raluca Pruna, despre controlul judiciar al lui Ponta: Nu mi se pare nimic curios sa-i ceara sa nu discute public despre caz

Duminica, 11 Septembrie 2016, ora 15:58 3476 citiri
Foto: Digi 24

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a comentat, duminica, noul dosar al lui Victor Ponta in care acesta se afla sub control judiciar si caruia, in prima faza, procurorii i-au interzis sa vorbeasca in public despre acest caz.

"Cu riscul de a fi foarte criticata si extrem de nepopulara. De regula nu discut de cazuri, dar acum o fac. Cu riscul de a fi criticata spun ca nu mi se pare nimic curios sau extravagant ca procurorul sa ceara sa nu discute public despre caz. DNA e nevoit sa faca asta intr-o tara ca Romania unde avocatii vin la televizor si isi explica strategiile de aparare", a declarat ministrul Justitiei la Digi 24.

Raluca Pruna a explicat ca temeiul legal este acelasi prin care unei persoane i se poate cere sa nu ia legatura cu martori din dosar.

Amintim ca Victor Ponta a fost pus timp de doua luni sub control judiciar de catre procurorii DNA, fiind acuzat ca si-a folosit influenta pentru a obtine - pentru el sau pentru altcineva - bani sau alte foloase necuvenite si de complicitate la spalare de bani.

Procurorii spun ca fostul premier ar fi luat de la Sebastian Ghita 220.000 de euro pentru a organiza o vizita in Romania a unei "personalitati politice straine" despre care presa spune ca ar fi fostul premier britanic Tony Blair.

Vineri, Ponta a contestat masura controlului judiciar decis de DNA. Sambata, ICCJ a decis ca mentine masura dar magistratii au modificat conditiile acestui control si ii permit acestuia sa vorbeasca in public despre noul dosar.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News