Raluca Pruna cere demisia lui Tudorel Toader - a avut dovada, dar a preferat sa minta o natiune intreaga

Sambata, 03 Noiembrie 2018, ora 13:17 8235 citiri
Foto: Facebook Raluca Pruna

Fostul ministru al Justitiei, Raluca Pruna, ii cere public demisia lui Tudorel Toader, dupa ce Parchetul General a publicat lista cu documentele pe care Augustin Lazar trebuia sa le depuna in sustinerea candidaturii sale din 2016 la postul de procuror general.

Scrisoarea care arata ce documente sunt necesare si clarifica situatia s-a aflat in tot acest timp la Ministerul Justititie. Insa Toader a preferat sa o ignore si sa minta o natiune intreaga, acuza Raluca Pruna, intr-o postare pe Facebook.

Sambata dimineata, Parchetul General a publicat documentele care arata criteriile, conditiile si documentele pe care Ministerul Justitiei le-a solicitat lui Augustin Lazar, in aprilie 2016, cand a candidat pentru functia de procuror general, pentru a demonstra ca procedura a fost legala.

Intre documentele prezentate se numara adresa formulata de ministrul Justitiei de la acea vreme, Raluca Pruna, si lista criteriilor si calendarul procedurii de recrutare pentru ocuparea functiei de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

In adresa transmisa de Pruna se arata ca un candidat trebuie sa aiba un dosar care sa contina CV, o scrisoare de intentie.

Parchetul General a publicat lista de documente cerute lui Augustin Lazar pentru candidatura din 2016: procedura este legala si transparenta

"Cer public demisia ministrului Tudorel Toader. (...) E clar in scrisoare ce trebuia sa cuprinda dosarul de candidat trimis la MJ: CV si scrisoare de intentie.

Toader a spus ca din dosar lipsea calificativul la ultima evaluare si ca exista o ordonanta de clasare. Si a afirmat ca pentru aceste motive procedura ar fi fost nelegala.

Am asteptat 10 zile, l-am invitat public pe Ministrul Toader sa isi clarifice acuzatiile. A tacut. Scrisoarea care clarifica se afla la Ministerul Justitiei in tot acest timp. Toader a preferat sa o ignore si sa minta o natiune intreaga", acuza fostul ministru al Justitiei.

Raluca Pruna mai cere si ca acum, "ca am clarificat procedura de numire, sa revenim la identificarea temeiului legal al revocarii procurorului general. Nu conteaza numele, nici persoana. Conteaza institutiile".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Poza Pensula
Pensula
rank 5
Poza Bill_Gates
Bill_Gates
rank 5
Orice prost ii place ievaluarili.