Raluca Pruna, fata in fata cu a doua motiune simpla pe justitie

Marti, 11 Octombrie 2016, ora 08:40 5664 citiri
Foto: Facebook / Raluca Pruna

Plenul Camerei Deputatilor va dezbate si vota, marti, motiunea simpla impotriva ministrului Justitiei, Raluca Pruna, depusa de PSD.

Este a doua motiune cu care se confrunta ministrul, dupa cea initiata de ALDE si respinsa in luna aprilie a acestui an.

Motiunea simpla "Si minciuna poata sa ucida" va fi dezbatuta incepand cu 14.30, a anuntat luni secretarul Camerei Marcel Ciolacu, la finalul sedintei Biroului Permanent.

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna va fi prezent la dezbateri. Chiar daca va fi votata de Parlament, motiunea simpla nu va duce automat la demiterea ministrului Raluca Pruna.

PSD a depus luni motiunea simpla la Camera Deputatilor, cerand demisia ministrului Justitiei, Raluca Pruna, pe motiv ca ar fi mintit in fata CEDO.

"In 14 iunie, ministrul Justitiei, Raluca Pruna, s-a prezentat in fata CEDO, unde a sustinut si a depus un act privind masurile care au fost luate si cele care urmau a fi luate in vederea imbunatatirii conditiilor din penitenciare.

Dupa aceasta prezentare, ministrul Justitiei face afirmatii in plenul CSM din data de 06.10.2016. sustinand ca 'eu m-am dus si am mintit la CEDO, si spun bine mintit la CEDO ca eu am crezut ca, daca mi se da o hartie sub semnatura cuiva din statul roman... deci EU AM MINTIT ACOLO spunand ca noi am asigurat buget pentru sapte penitenciare a cate 150 de milioane pentru fiecare penitenciar, aproape un miliard de euro, dar astea erau niste bune intentii, pentru ca, in realitate, in buget noi nu avem acesti bani'.

Declaratia doamnei Pruna este mincinoasa sub doua aspecte: unul priveste 'minciuna cu hartia sub semnatura cuiva din statul roman', cel de-al doilea ca un inalt demnitar al statului roman a mintit in fata unui organism international", se arata in textul motiunii.

Initiatorii ii cer premierului Dacian Ciolos sa ia masuri in acest caz, reprosandu-i ca acestea trebuiau luate in momentul in care presa a scris despre acest subiect.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News