Pruna il acuza pe Toader de non-combat in Parlament, in cazul recursului compensatoriu: A interzis expertilor din MJ sa mearga in Parlament

Duminica, 02 Decembrie 2018, ora 17:37 3643 citiri
Foto: Facebook/ Raluca Alexandra Pruna

Fostul ministru al Justitiei Raluca Pruna sustine ca Tudorel Toader era deja ministru cand proiectul de lege privind recursul compensatoriu a fost discutat in Parlament, iar acesta avea obligatia sa se opuna modificarilor "care au condus azi la consecinte grave pentru siguranta cetateanului".

Potrivit Ralucai Pruna, proiectul a fost modificat in mod fundamental in Parlament, principalele schimbari fiind faptul ca s-a extins beneficiul compensatoriu de la 3 zile la 6 zile si ca s-a extins conditia, privind detinerea in spatii necorespunzatoare, de la 3 mp la 4 mp. Precizarile au fost facute intr-o postare pe Facebook.

Reactia Ralucai Pruna vine dupa ce Tudorel Toader s-a delimitat astazi de acest proiect legislativ si a sustinut ca acesta a fost promovat de "guvernarea anterioara" si dupa ce a admis ca parlamentarii au modificat in mod esential legea.

"A minimizat efectele!"

In acest context, Raluca Pruna arata ca "Toader avea asadar obligatia sa apere proiectul adoptat de guvernul Grindeanu si sa se opuna modificarilor care au condus azi la consecinte grave pentru siguranta cetateanului."

"Din ce se auzea la acel moment, Toader a interzis expertilor din minister sa mearga in Parlament sa apere proiectul. Ar fi interesant de vazut daca cineva din Ministerul Justitiei a participat la vreo lucrare sau sedinta a vreunei comisii din vreo camera, in procesul de adoptare a legi. Eu stiu ca nu. Si mai stiu ca ministrul a aparat in spatiul public proiectul si a minimizat efectele devastatoare care puteau fi anticipate de pe luna. Toader poarta deci responsabilitatea, alaturi de stapanii sai din coalitie", a scris Raluca Pruna.

Potrivit fostului ministru al Justitiei, responsabilitatea pentru efectele acestei legi ii apartine exclusiv coalitiei PSD/ALDE.

Toader: Un secretar de stat a participat

Dupa postarea Ralucai Pruna, Tudorel Toader a revent cu o noua postare pe Facebook.

"Unii cred ca in numele libertatii de exprimare pot afirma orice. Din partea MJ exista un secretar de stat care participa la toate dezbaterile parlamentare, dezbateri care au loc in procesul de legiferare", a scris ministrul Justitiei, Tudorel Toaderr.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News