Pruna nu s-a inteles cu protestatarii din inchisori: Avem legi minunate, dar nu exista bani!

Luni, 26 Septembrie 2016, ora 14:05
2948 citiri
Pruna nu s-a inteles cu protestatarii din inchisori: Avem legi minunate, dar nu exista bani!
Foto: Facebook/Raluca Pruna

Negocierile de luni dintre ministrul Justitiei si sindicalistii din Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) au esuat, asa ca angajatii din inchisori au spus ca vor continua protestele pana cand Raluca Pruna pleaca din Guvern sau pana cand vor primi si ei salarii "ca in celelalte instituti din sistemul de aparare".

Ministrul Justitiei s-a intalnit luni, la Penitenciarul Gherla din judetul Cluj, cu reprezentantii protestatarilor, care i-au prezentat doleantele lor in ceea ce priveste diferentele salariale din sistem, plata orelor suplimentare si lipsa de personal, scrie News.ro.

Proteste in penitenciare: La Gherla, doua pungi cu prune si mesajul "nu atingeti pruna sensibila"

Dupa intalnire, sindicalistii s-au aratat nemultumiti de concluziile discutiilor si au anuntat ca vor continua protestele.

"Avem trei luni de cand nu avem nicio rezolvare, vom continua cu miscarile de protest pana cand vom intra in normalitate. Nu a fost nicio rezolvare, negocierile au fost un esec", a spus presedintele Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor, Florin Schiopu.

Proteste in penitenciare: In sectorul justitiei aplicarea legii a devenit o simpla optiune

Acesta a aratat ca Raluca Pruna le-a dat doar un nou termen, mai exact la jumatatea lunii octombrie, pentru a discuta iarasi problemele lor.

"Cum am intrat asa am iesit. Am avut rabdare, am avut intelegere, am lasat-o sa lucreze cu ministrul Muncii, dar nu s-a imtamplat nimic, ci doar poarta o corespondenta noi nu stim daca se va concretiza. Ne-a mai dat un termen, jumatatea lunii octombrie, si cam atat. Deci ii cerem, in continuare, demisia de la Ministerul Justitiei. Vom protesta pana cand ori va pleca ministrul, ori vom primi banii ca in celelalte instituti din sistemul de aparare", a explicat Schiopu.

Revolta personalului de dupa gratii: Ce-i cere si ce-i reproseaza ministrului Pruna

Pruna spune ca nu sunt fonduri

La randul sau, ministrul Justitiei a declarat ca in Romania se adopta acte normative inainte de a se stabili resursele financiare si umane, asa ca poate exista "legi minunate", dar in realitate nu sunt bani.

"Este regretabil ca in aceasta tara adoptam legi inainte sa vedem daca avem resursa financiara si resursa umana. Pot cita 20 de legi care sunt minunate, dar intr-o lume ideala, pentru care nu exista bani. Si probatiunea este un exemplu foarte bun.

Intr-o tara care are resurse financiare limitate, avem o placinta atata si problema este cum impartim placinta la cati suntem", a mentionat Pruna, citata de Mediafax.

Raluca Pruna va discuta cu ministrii Muncii si Finantelor despre OUG nr. 20/2016 privind salarizarea din institutiile de aparare, pentru ca si cei din sistemul penitenciar sa beneficieze de majorari salariale, precum angajatii din Armata sau SRI.

Sindicalistii din ANP au protestat, luni, in cinci inchisori din tara, la Gherla, Craiova, Poarta Alba, Giurgiu si Codlea, fiind nemultumiti de faptul ca nu primesc aceleasi drepturi salariale ca angajatii din sistemul de aparare si ordine publica.

Gardienii din penitenciare ies in strada. Spun ca au facut 1,5 milioane de ore suplimentare si vor sa vorbeasca cu ministrul Justitiei

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#negocieri Pruna sindicalisti esuate, #continua proteste penitenciare, #Pruna penitenciare bani , #ministrul Justitiei